Одбор за просвјету, наукум културу и спорт / - фото: Одбор за просвјету, наукум културу и спорт
28/12/2021 u 13:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Усвојен амандман Праве ЦГ: Асистенти у настави се могу запослити на неодређено вријеме

Права Црна Гора позива све посланике да гласају за усвајање Предлога закона о измјенама Закона о васпитању и образовању дјеце са посебним образовним потребама

Одбор за просвјету, науку, културу и спорт Скупштине Црне Горе данас је једногласно прихватио амандман Праве Црне Горе којим се асистентима у настави омогућава запошљавање на неодређено вријеме.

Како наводе из Праве Црне Горе, овим амандманом се употпуњује Предлог закона о измјени закона о васпитању и образовању дјеце са посебним образовним потребама и уз амандман Праве Црне Горе на Предлог закона о буџету Црне Горе за 2022. годину, којим се обезбјеђују недостајућа средства за зараде асистената у настави у јулу и августу 2022. године, који је јуче постао саставнио дио буџета, стварају се све неопходне претпоставке да се у потпуности ријеши проблем запошљавања асистената у настави на неодређено вријеме.

- Права Црна Гора позива све посланике да гласају за усвајање Предлога закона о измјенама Закона о васпитању и образовању дјеце са посебним образовним потребама и Предлога закона о буџету Црне Горе за 2022. годину, да би се у потпуности ријешио проблем запошљавања асистената у настави на неодређено вријеме - казали су из партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 16:53