Представници локалне упрраве и бироа рада / - фото: МИЛОВАН НОВОВИЋ
06/01/2022 u 11:48 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Утврђена ранг листа у Бијелом Пољу за додјелу средстава за женско предузетништво

Заиста смо поносни на те жене, зато ће за 2022. годину из општинског буџта бити издвојено чак 100 хиљада еура за економско оснаживање жена, истакла је предсједница Комисије Омерхоџић

Комисија за расподјелу средстава за финансирање пројеката намијењених за подршку женском предузетништву у 2021.години, Општине Бијело Поље, донијела је коначну ранг листу.

- Све је рађено на основу одлуке о расподјели средства за финансирање  пројеката за подршку женском предузетништву  у 2021.години, уз сходну примјену Одлуке о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава за финансирање пројеката невладиних организација и јавног позива за расподјелу средстава за финансирање пројеката за подршку женском предузетништву. Дијели се износ од 20.000 еура, док ће ове године, сходно одлуци локалног парламента тај износ бити повећан на 100.000 еура-казала је Немша Омерхоџић, предсједница Комисије, иначе предсједница СО Бијело Поље.

Она додаје да је приспјело 16 пријава, од којих је осам испуњавало све критеријуме и позитивно оцијењене, док пет нијесу имале администаративну усаглашеност, а три нијесу биле прихватљиве у складу са критеријумима. Против одлуке може се у року од 20 дана поднијети жалвба Управном суду Црне Горе-казала је Омерхоџић.

 На листи су кројачки салон “Санела“, предузетница  Санела Ћатовић, Бејби текс –Елма Попара,Бутик мушке, женске и дечје одјеће “Луи”-Мирела Шукурица, Доставно возило за дистрибуцију производа „Наш сокић“-Бојана Јоксимовић, Психолошко савјетовалиште „ПС- Консултиниг“ Ениса Џафић,Унапређење за мој бизнис-Јасна Чардаклија, Мој маркет-Марина Мијовић, Дјелатност туристичке агенција – тоур оператор” Лејла Љуца – Вајт  Филд Травел д.о.о.

-Заиста смо поносни на те жене, зато ће за 2022. годину из општинског буџта бити издвојено чак 100 хиљада еура за економско оснаживање жена, што је заиста за сваку похвалу-истакла је Омерхоџић.

Напоменула је да су право учешћа по јавном позиву имале незапослене жене и жене предузетнице које послују најдуже годину дана прије објављивања јавног позива, са пребивалиштем у Бијелом Пољу, које желе да покрену или унапређују сопствени бизнис.

-Средства предвиђена буџетом Општине Бијело Поље расподјељују се за бизнис планове којима се подстиче економски развој општине, развој органске пољопривредне производње, туризма и занатства. Такође, подржавају се бизнис идеје које доприносе афирмацији и валоризацији културног потенцијала, традиције и културне посебности општине, подизању нивоа културе и очувања културне баштине, очувању заштити животне средине, те развоју интелектуалних услуга“, навела је предсједница Комисије за расподјелу средстава за подршку женском предузетништву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 07:17