Насипање глине на депонију Мислов до / -Ж.Ш.
07/08/2021 u 07:00 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватру у Мисловом долу покушавају угушити глином

Вршилац дужности командира Службе заштите и спасавања Славко Тадић каже да је људски фактор узрочник пожара, па су ватрогасци из сопствених средстава купили дрон високих перформанси, којим ће снимати поједине критичне рејоне

Расположива механизација Општине Никшић већ данима је на градској депонији у Мисловом долу гдје покушавају да угасе пожар који је активан скоро годину. Милинко Ђуровић из локалног Секретаријата за комуналне послове и саобраћај "Дану" је јуче казао да последњих пет дана на депонију довозе глину са канала Зете у Вртачком пољу, гдје се по налогу Електропривреде Црне Горе изводе радови на њиховој реконструкцији.

– Утоварним лопатама разгрћемо, па довозимо глину са којом депонију тампонирамо, а цистијерном Комуналног предузећа посипамо воду, како би наше машине могле изаћи. Вјерујем да ћемо до вечерас успјети да угушимо пожар на Мисловом долу и тако спријечити да и даље дими, истакао је Ђуровић.

Док радници депоније и Комуналног предузећа уз помоћ општинске механизације покушавају да напокон угасе пожар на градском сметлишту, у Служби заштите и спасавања боре се са више пожара који су активни већ данима на неколико локација. Пожаре у шумама у рејонима Лукова и Граница и Лукавице, али и планине Његош у Бањанима, гасили су и авиони и хеликоптери МУП-а и Војске Црне Горе, пошто се углавном ради о неприступачном терену. Вршилац дужности командира Службе заштите и спасавања Славко Тадић понавља да је људски фактор узрочник тих пожара, па су ватрогасци из сопствених средстава купили дрон високих перфоманси, којим ће снимати поједине критичне рејоне на подручју општине.

– Оправдано сумњамо да је већина пожара подметнута. Дроном ћемо снимати из ваздуха пожаре, тражити лакше шумске путеве за возила и људство, обилазити критична мјеста, али снимати и несавјесне грађане који намјерно изазивају пожаре. Све сумњиве ситуације прослиједићемо Управи полиције. Учинићемо све што је у нашој моћи да са колегама из полиције пронађемо и процесуирамо све они који на било који начин уништавају и пале шуме – поручио је Тадић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:41