Љубо Чупић / - фото: Википедија
13/06/2021 u 16:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Вечерас протест на Тргу у Никшићу

Како би скренули пажњу на потребу за одбраном споменика народног хероја Љуба Ћупића, али и других спомен-обиљежја широм Црне Горе СУБНОР и антифашисти Никшића вечерас ће се у 19 сати окупити на Тргу

Инцидент из Никшића који се догодио синоћ, наставак је скрнављења свега што је црногорско, поручују из СУБНОР-а, уз јасну поруку да више неће дозволити било шта слично, јавља портал РТЦГ, и ТВЦГ.

Увјерени су да утицаја на дешавања имају политичари актелне власти, који раде исте ствари, само у Парламенту. Како би скренули пажњу на потребу за одбраном споменика народног хероја Љуба Ћупића, али и других спомен-обиљежја широм Црне Горе СУБНОР и антифашисти Никшића вечерас ће се у 19 сати окупити на Тргу.

-Од тога вјероватно садашња власт страхује, ми морамо да реагујемо, ми не можемо ово више да трпимо. Једно елементарно неваспитање. Тај нема сигурно ни ц од Црногорца- ово је прва реакција предсједника СУБНОР-а Зувдије Хоџића након синоћњег снимка из Никшића.

То зато што је нажалост, каже, сличних скрнављења било и раније.

-Примитивизам је примитивизам. Заставе су остале, идеје су опстале, ово је пролазно, може бити и посљедица онога што се сада дешава у Црној Гори. Нешто слично овом примитивцу који је то направио, дешава се и у Параламенту, а тамо људи то мало увију у неке филозофско политичке обланде, а у суштини раде што и он- казао је Хоџић.

Никшићани, како поручује предсједник Удружења бораца НОР-а и антифашиста Никшића Слободан Мирјачић, више не смију дозволити ни један напад на било који од 256 споменика, колико их је граду под Требјесом.

Izdvojeno

02. avgust 2021 01:22