/ -Фото: Б.Ј.
16/08/2021 u 08:04 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Велика суша у Пљевљима, уводе ноћне рестрикције воде

Потрошачима се сугерише да избјегавају заливање башти, вртова и воћњака

На дијелу градског и приградског подручја општине Пљевља предузеће Водовод увешће ноћне рестрикције у водоснабдијевању.

Како је саопштено из поменутог предузећа, јака суша је условила пад водостаја на извориштима са којих се Пљевља снабдијевају водом.

Са рестрикцијама у водоснабдијевању први ће се суочити потрошачи који воду добијају са изворишта Југоштица, односно са базена Богишевац.

– Рестриктивне мјере ће се примјењивати само у ноћном режиму, повремено зависно од дневне потрошње, и то у периоду од 24 до 6 часова ујутру – саопштено је из Водовода уз апел потрошачима насеља Долови I, II, III и IV, Ул. Саве Ковачевића, Ул. Пеђе Леовца, и нарочито потрошаче приградских насеља Девета, Крејино врело, Дајевића хан, да рационално користе воду за пиће.

Из Водовода се сугерише да се избјегава заливање башти, вртова, воћњака и слично, а све у циљу уштеде потребних количина воде за пиће.

– Контролне екипе ДОО Водовод у наредном периоду обилазиће поменута насеља у циљу превентивног упозоравања грађана, и евентуалног кажњавања у складу са законским прописима - упозорили су из Водовода.

Иначе, ситуација са водоснабдијевањем није много боља ни на другим подручјима општине Пљевља, а ових дана и корито ријеке Брезнице готово да је пресушило.

– Обавјештавамо потрошаче који се снабдијевају са постројења Плијеш и изворишта Брезница, а нарочито потрошаче прикључене на сирову воду из Оџака, тј. приградских насеља Оџак, Зеница, Боровица, Грево, Калушићи, да је ситуација са потрошњом воде у максималним границама, а да су дотоци изузетно смањени. Засад неће бити рестриктивних мјера у овим зонама, али се моле сви потрошачи да потрошњу воде сведу на разумну мјеру – саопштено је из Водовода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:14