Najposjećeniji štand ”Bio bi” / -
01/09/2024 u 07:16 h
Mićko Vujisić, Andrijana DabanovićMićko Vujisić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Danilovgrad: Voćni sokovi za osvježenje, domaći med za zdravlje

U centru Danilovgrada juče je u okviru manifestacije "Rijekom Zetom" organizovan sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina. Na štandovima su bili izloženi proizvodi od voća i povrća, a posebnu pažnju privukao je štand "Bio bi" sa proizvodima od meda.
image

Воћни сирупи

-

Ivana Vujović, direktorica Turističke organizacije Danilovgrad, kaže da je sajam lokalnih proizvođača i rukotvorina izvanredna prilika za izlagače da predstave proizvode široj publici, te da su imali 14 štandova.

– Posjetioci su imali priliku da kupe autentične domaće proizvode i podrže naše proizvođače, što dodatno doprinosi razvoju lokalne privrede. Danas će biti organizovano takmičenje u ribolovu udicom na plovak, gdje će učesnici imali priliku da pokažu ribolovačke vještine. Tu je i takmičenje u spremanju riblje čorbe, što je idealna prilika da se okupe ljubitelji dobre hrane i pokažu kulinarsko umijeće. Zatim trka čamcima, kao i takmičenje u preplivavanju Zete, gdje će učesnici moći da testiraju izdržljivost i plivačke sposobnosti. Biće organizovano i takmičenje u stonom tenisu, kao i u skokovima u vodu, što će biti pravi spektakl. Manifestacija će danas biti svečano zatvorena dodjelom nagrada za pobjednike u svim disciplinama, nakon čega će uslijediti koncert pjevačice Milene Ćeranić – najavljuje Vujović.

Barem jednom u mjesecu da ima dan za lokalne proizvođače

Nevenka Brajović na svom štandu ponudila je domaće proizvode od raznog voća.

– Danilovgrađani najviše kupuju sokove, ali imamo i nešto slanih zanimacija, ajvar, barenu papriku, paradajz sos... Sve je domaća proizvodnja, sa našeg imanja. Povrće i voće mi proizvodimo i prerađujemo. Mislim da bi trebalo malo više ovakvih manifestacija, barem jednom u mjesecu, da ima jedan dan koji je za lokalne proizvođače – ističe Brajović.

Dragica Mirjačić kaže da tradicionalno učestvuje na ovoj manifestaciji, ali da interesovanje proizvođača nije veliko.

– Ovo je sve organska proizvodnja. Radi se o proizvodima od drenjina sa prve plantaže u Crnoj Gori. Imamo osam vrsta proizvoda, sirupe i džemove – kaže Mirjačić.

Milica Kadović iz prodavnice meda i pčelarske opreme "Bio bi" kazala je da imaju objekte u Podgorici, Nikšiću i Baru, te da nude širok asortiman pčelarske opreme i pčelinjih proizvoda.

image

Danilovgrađani najviše kupuju sokove

-

– Na štandu je samo jedan mali dio asortimana zbog kapaciteta sajma. Građanima nudimo izvrstan domaći crnogorski med, razne vrste čajeva, kao i preparate od meda, polena, propolisa i ljekovitog bilja. Može se kupiti i dobra literaturu za pčelarenje i suplementi za pčele. U našim radnjama pčelari mogu pronaći sve ono što im je potrebno za bavljenje pčelarstvom – ističe Kadović.

image

Med za dobar imunitet

-

Branka Krcunović je na svom štandu izložila razne vrste likera, lozu, sirupe...

image

Branka Krcunović

-

– Imamo likere od nane, zelenih oraščića, domaću lozu, sirupe od aronije, ribizle, drenjina, nara, zove, a tu su i pečene paprike iz moje bašte, miješana salata, ljuta paprika – somborka, grožđe, jaja, smokve, krastavci... Smatram da bi trebalo češće organizovati ovakve manifestacije – ističe Krcunović.

image

Slatko od domaćih proizvoda

-

Tradicionalna manifestacija "Rijekom Zetom" u Danilovgradu otvorena je u petak veče nastupom regionalne zvijezde Peđe Jovanovića. Manifestaciju je zvanično otvorila potpredsjednica Opštine Danilovgrad Marija Radonjić Ćupić, a odličan uvod u spektakl koji je uslijedio napravila je Teodora Šćepanović.

image
-
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:17