FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
30/08/2024 u 22:41 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Nikšić: Počeo festival "Кorzo"

Nastupom dječije glumačke sekcije JU "Zahumlje" na nikšićkom Trgu slobode, koja je izvela segment iz kultne serije "Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo" počeo Festival "Кorzo", koji trajati večeras i sjutra veče (30. i 31 avgusta). Оvogodišnje izdanje festivala, posvećeno je glumcu Dragu Maloviću.

Iz Turističke organizacije  najavili su bogat kulturno- umjetnički program prilagođen svim uzrastima. Mitar Barać direktor TO Nikšić ističe da je koncept Festivala “Korzo” od samog starta da bude posvećen umjetnicima, doajenima, legendama, stvaraocima, ljudima koji su dali značajan doprinos razvoju kulture generalno i savremenom razvoju Nikšića.

image

MITAR BARAĆ

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

 

- Prve godine to je bio Miladin Šobić, druge Dragan Radulović a ove smo se odlučili da to bude Drago Malović. Mislim da je dao značajan doprinos i jedan veliki pečat razvoju kulture i umjetnosti, proslavljeni i pozorišni i filmski glumac, i eto ako ništa drugo mislim da je red da se podsjetimo tih nekih kultnih scena iz serijala „Đekna još nije umrla, a kad će ne znamo- Mislim da je festival Korzo sjajna prilika za to”.

image

FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

On je naglasio da je jedan od ciljeva festivala, koji će svake godine imati drugačiji koncept, da se oživi nikšićki korzo.

image

FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

- Ja volim da kažem da je Festival Korzo jedan zaista nesvakidašnji spoj umjetnosti, kulture, programa za djecu i dobre zabave. Zaista to jeste jedan vrlo interesantan, jedinstven i nesvakidašnji koncept tako da mislim da za svakoga ima ponešto. Prvog dana je program za djecu manje-više i ti cirkus-animatori koji nam dolaze iz Novog Sada, a koji ranije nisu dolazili u Crnu Goru. To će biti jako interesantno. Drugi dan festival se seli tradicionalno u Ulicu Josipa Sladea gdje ćemo početi sa jednim lineup-om koji je vrlo interesantan, a znamo da je headliner svega toga legendarni Kiki Lesendrić i Piloti- kazao je Barać i dodao da se sa ovim festivalom završava festivalsko ljeto u Nikšiću, On smatra da je ovo bila jedna vrlo interesantna festivalska sezona u Nikšiću.

image

FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

Poslije nastupa dječije glumačke sekcije JU "Zahumlje", nastupio je Remake bend, a od 20 h stižu „Cirkus animatori“. Posjetioci, posebno najmlađi  su uživaju u akrobacijama mađioničara, žonglera, led i robota.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 08:46