Protest u Nikšiću / - FOTO: DAN
26/09/2023 u 18:30 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Majka preminule bebe traži ostavku direktorice: Želimo da saznamo ko je ubio Iskru

Majka preminule Iskre, Darija Blagojević kaže da ovo nije prvi slučaj koji se dogodio u nikšićkoj bolnicu i da se nada da je Iskra ta kojom se završavaju takvi događaji

Ispred nikšićke Opšte bolnice završen je protest koji su organizovali roditelji preminule novorođene Iskre. Protest je okupio na desetine građana i građanki.

Majka preminule Iskre, Darija Blagojević (Delibašić) ovom prilikom je uputila četiri zahtjeva Opštoj bolnici.

- Naš prvi zahtjev je da direktorica bolnice podnese ostavku, drugi da dobijem papire od nije Iskre, nisam dobila nijedan nalaz, samo imam otpusnu listu iz mrtvačnice koju su dali mom suprugu. Treći zahtjev je da znam zašto je danas cijela delegacija ministarstva zdravlja dolazila u bolnici. Četvrto je to da saznamo koje ubio moju Iskru, ko stoji iza toga i ko je bio to veče u smjeni - kazala je Darija.

Video: Željko Šapurić

Ona želi da se saznaju i na koji način je osoblje koje je tu noć radilo došlo do diploma.

Kaže da ovo nije prvi slučaj koji se dogodio u nikšićkoj bolnicu i da se nada da je Iskra ta kojom se završavaju takvi događaji.

Podsjećamo, novorođena Iskra je pod još uvijek neutvrđenim okolnostima prekjuče u 21.45 sati iznenada preminula u nikšićkoj Opštoj bolnici.

Tužilaštvo je tim povodom tražilo obdukciju čiji će nalaz, prema riječima patologa Miodraga Šoća iz Podgorice biti gotovi za dvadesetak dana, kako je navela porodica. Porodica je tada medijima kazala i da je Šoć rekao da se možda uzrok smrti neće utvrditi, jer postoje takvi slučajevi. 

Majka preminule bebe: Dijete su reanimirali dva sata, slučaj se zataškava

Roditelji novorođene Iskre, Petar i Darija Blagojević sumnjaju da je za smrt njihove prvorođene bebe odgovorno osoblje nikšićke Opšte bolnice zbog čega su organizovali protest na kojem iniciraju otkrivanje istine.

Darija je medijima juče saopštila da je beba rođena zdrava, što su pedijatri utvrdili na rođenju i da postoji mogućnost da Iskra nakon hranjenja nije isbacila višak hrane i da je dodatno uključivanje antibiotika kroz infuziju, koji su ljekari uključili zbog povečanog CRP-a, izazvalo gušenje njihove bebe.

U nikšićkoj bolnici preminula beba, slučaj prijavljen policiji

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 17:08