NVO Euromost / - FOTO: NVO EUROMOST
10/09/2024 u 10:35 h
M.NovovićM.Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) NVO Euromost: Zloupotrebljava se nelegalno privremeno odlagalište Mostina

Iz NVO,,Euromost” saopštili su da su od građana dobili video snimak, na kojem se, kako tvrde, vidi kako se na nelegalnom privremenom odlagalištu,,Mostina” u Rožajama, pred inspekcijom i službenikom Uprave policije Rožaja, uništava meso, a nakon toga uzima i odnosi u nepoznatom pravcu.

Kako su naveli, građani Rožaja koji nadgledaju privremeno odlagalište “Mostina” žele pokazati crnogorskoj javnosti, “kako se ovo nelegalno privremeno odlagalište zloupotrebljava i pitaju ministarku Maidu Gorčević, je li ovo taj put ka Evropskoj uniji”

Slučaj se, navode, desio 28. avgusta od 19 i 20 sati do 19 i 40 sati kada su građani nadgledali privremeno odlagalište. O svemu su obavijestili Euromost.

Nakon toga, o slučaju je, kako dodaju, obaviješteno ODT Rožaje, kao i druge nadležne institucije.

Kako navode iz NVO,,Euromost”, dan kasnije kroz telefonski razgovor sa direktorom rožajskog komunalnog preduzeća od istog su dobili informacije da je inspekcija uz asistenciju službenika Uprave policije iz Rožaja pratila uništavanje mesa i da isti sve prati jer imaju instalirane dvije kamere, “dok nije kazao, da je meso nakon odlaska inspekcije i službenika Uprave policije, otkriveno uzeto i odnijeto u nepoznatom pravcu, što se vidi na snimcima, koje je NVO,,Euromost” dostavio medijima”.

Kako dodaju, na snimcima se vidi isto auto iz kojeg pred službenikom inspekcije i Uprave policije dva lica istovaraju i pokrivaju. Takođe, kako dodaju, nakon odlaska inspekcije i službenika, isto auto se vraća i ista dva lica sve što su odložilli uzimaju i odnose u nepoznatom pravcu.

​​​​​​Iz Euromosta su kazali da se na snimcima jasno vidi da je i zapošljeno lice na ovom privremenom odlagalištu umiješano u cijeli slučaj i učestvovalo u svemu i na kraju sa ženskom osobom, “takođe uzimao dio i odnosi u nepoznatom pravcu”.

Sve ovo jasno ukazuje, kako kažu u NVO,,Euromost”, kako se zloupotrebljava ovo nelegalno privremeno odlagalište, kako inspekcije ne završavaju čitav postupak do kraja, šta se sve istovara i dešava na ovom nelegalnom privremenom odlagalištu.

Zato su, kako kažu, zatražili od Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama, da odmah nalože da se ode na ovo mjesto i izvrši uviđaj, da li se još tu nalazi navedeno, da se zatraže video snimci od strane direktora rožajskog komunalnog preduzeća u vremenu kada je inspekcija zajedno sa službenikom policije vršila ove radnje, 28. avgusta, šta se sve dešavalo nakon odlaska inspekcije i službenika Uprave policije, gdje je isto meso završilo, saslušaju svi aktere ovog slučaja i utvrdi, da li je izvršeno krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

(VIDEO) Iz NVO "Euromost" tvrde da se kod Rožaja i dalje nekontrolisano odlaže otpad: Za šest dana na Mostinu ušlo 169 lica

Takođe, su kako navode, o cijelom slučaju obavijestili sve nadležne inspekcije, da reaguju u skladu sa njihovim nadležnostima, posebno Upravu za bezbjednost hrane,veterinu i fitosanitarne poslove, u čijoj je nadležnosti i ispitaju svog inspektora i pokrenu postupak protiv svih učesnika u ovom djelu, kao i Upravu za inspekcijske poslove, Ministarstvo ekologije,održivog razvoja i razvoja sjevera i Agenciju za zaštitu životne sredine.

Do sada od pomenutih, kako kažu u NVO,,Euromost”, još nisu dobili nikakav odgovor, iako je već prošlo preko deset dana, a zbog nepovjerenja i sumnje da će se čitav slučaj zataškati, obavijestili su i crnogorsku javnost.

Najavili su da će nastaviti da prate šta se sve dešava i na ovom i na ostalim nelegalnim privremenim odlagalištima u Opštinama na sjeveru Crne Gore i obavještavati pored državnih institucija i crnogorsku javnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. septembar 2024 10:37