Blokiran put u Bogetićima / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
15/10/2024 u 13:32 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Policija blokirala put u mjestu Ljeskova dola, mještani ne dozvoljavaju zakopavanje uginulih krava

U MZ Bogetići policija je blokirala put prema Ljeskovim dolima dok mještani protestuju zbog najave da će se na toj lokaciji nastaviti zakopavanje stoke uginule od kju groznice.

Na ovoj lokaciji početkom septembra zakopano je 45 euranaziranih i uginulih grla stoke, a kako saznaje Dan sa lica mjesta, Vlada je odobrila Opštini  Nikšić da na tom lokalitetu nastavi sa zakopavanjem eutanaziranih i uginulih grla stoke koja je oboljela od kju groznice.

Mještani su se okupili i kažu da neće dozvoliti prolaz kamionima sa stokom i drugom mehanizacijom. Policija mještanima ne dozvoljava prolazak do Ljeskovih dola.

Mihajlo Vujović iz Mjesne zajednice Bijela Poljanica kazao je da je njegova kuća od mjesta zakopavanja udaljena oko kilometer, a vazdušne linije tri, četiri stotine metara.

– Ja sam saglasan da mi mještani i Mjesne zajednice Bogatići ne dozvolimo, dok možemo, dok smo u mogućnosti da ne dozvolimo da se ta goveda istovare i da nam zagade cijeli ovaj kraj. Ovdje je dosta divljači, ajde neka se obezbijedi od divljači, ali jednostavno to se ne radi na bezbjedan način. Oni to znaju - kazao je Vujović.

On je istakao da su oni svi stari ljudi, ali da imaju potomke, koji će nam se priključiti.

– Ovo je jutros iznenada bilo, ja sam u devet sati saznao da se ovo radi. I odmah došao sa suprugom, snahom i komšijama – kazao je Vujović

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 16:29