Protest bivših radnika Boksita / Željko Šapurić
07/03/2023 u 13:43 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Protest bivših radnika Boksita zbog neisplaćenih zarada, prijete blokadom Budoša

Čivović je kazao da postoje dugovanja za oko 560 radnika po različitim osnovama oko 2,1 milion eura

Bivši radnici nikšićkih Rudnika boksita danas su se okupili ispred bivše upravne zgrade ove firme kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog dugogodišnjih neisplaćenih zarada i odbačene krivične prijave od strane Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Nikšiću, koju je pokrenuo bivši radnik Raša Čivović protiv bivših upravnika Rudnika Boksita Zdravka Cicmila i Mladena Matkovića tereteći ih za nesavjesni rad.

Čivović je kazao da postoje dugovanja za oko 560 radnika po različitim osnovama oko 2,1 milion eura.

– Današnji zbor se organizuje zbog toga što je naša krivična prijava po drugi put odbijena i po drugi put dobijamo isto saopštenje. Prvi put je predata Specijalnom državnom tužilaštvu a drugi pu ODT-u. Radnicima još uvijek nisu isplaćeni dugovi od pridaje upravne zgrade koja je plaćena 850 hiljada eura. Bivši upravnik je taj novac uplatio ili će uplatiti mađarskom povjeriocu “Vagonimpex KFT”. Mi ne znamo gdje su te pare, a za oko 560 radnika se po raznim osnovama duguje oko 2,1 milion eura – istakao je Čivović i dodao da se već 10 godina igraju sa radnicima I da je u pitanju čista korupcija. 

image

Protest bivših radnika Boksita

Željko Šapurić

Radnici su se na zboru dogovorili da se u ponedjeljak, 13. marta okupe ispred zgrade Vlade kako bi tražili  prijem kod premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazović.

Bivši radnik Božidar Đilas prijeti blokadom tunela Budoš.

foto i video: Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:23