Sa protesta u Danilovgradu / - MIćKO VUJISIć
28/10/2024 u 17:06 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Protest u Danilovgradu zbog najavljenog povećanja cijena vode

U toku je sjednica SO Danilovgrad na kojoj će se odbornici izjasniti o predloženoj odluci.

Grupa građana Danilovgrada okupila se ispred zgrade Opštine nezadovoljni namjerom da se cijena vode uveća za 50 procenata. U toku je sjednica Skupštine opštine Danilovgrad na kojoj će se odbornici izjasniti o predlogu povećanja cijene vode.

Predstavnik grupe građana Dragan Jovanović kazao je da su generalno nezadoviljni radim preduzeća Vodovod jer imaju kontunuirane prekide u vodisnavdijevanju. On je istakao da je problem i to sto na vodoizvirištu ne postoji agregat.

- Okupili smo se da skrenemo pažnju Vodovodu i Opštini i da pokušamo da im damo signal da su oni tu za nas. Na prosječnom računu za većinu korisnika u opštini, okvirno za 9.000 domaćinstava, voda će se povećati za 50 procenata. Do sada je kubik koštao 63 centa, a po ovoj odluci povećaće se na 97 centi. Na prosječnom računu četvoročlane porodice to izađe 50 odsto - rekao je Jovanović.

image

Sa protesta u Danilovgradu

- MIćKO VUJISIć

On je istakao da je uputio dopis Vodovodu, Opštini i regulatornoj agenciji koja odobrava cijene vode, ali odgovor nijesu dobili.

- Nijesmo za sada razmišljali o radikalizaciji protesta, ali jesmo o peticiji kojom bi prikupili potpise građana kojom bi tražili da se zakaže nova sjednica i smanje cijene vode - kaze Dragan Jovanović.

image

Sa protesta u Danilovgradu

- MIćKO VUJISIć

Danilovgrađanin Milo Janjušević kaže da je za utrošenuh 20 kubika vode plaćao 40 eura.

- Ako bi danas usvojili tu odluku cijena vode bi se povećala sa sadašnjih 63 centa na 97 centi. Predložili su da za odvođenje otpadnih voda koje smo plaćali 1,15 eura spusti na 76 centi. To je za nas neprihvatljivo jer u toj situaciji udar na kućni budžet i plaćali bi najskuplju vodu u državi. Takođe, problem je i što se te otpadne vode ne prerađuju već idu direktno u Zetu - rekao je Janjušević.

image

Sa protesta u Danilovgradu

- MIćKO VUJISIć

On ističe da Regulatorna agencija ne radi kako treba jer odgovaraju sve cijene koje im opštine pošalju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. oktobar 2024 17:06