Штрајк у Центру за културу / - М. Кнежевић
31/05/2021 u 12:38 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО - ВИДЕО) Радници улцињског Центра за културу штрајкују и траже десет плата

Предсједница Синдикалне организације Љиљана Јаниновић саопштила је да је одлука о штрајку донијета због неиспуњења захтјева радника, који се односи на исплату десет плата и да ће се штрајк наставити уколико надлежни у Општини Улцињ не одговоре запосленима у тој институцији културе

Синдикална организација радника Јавног предузећа Центар за културу у Улцињу, у оквиру којег послују  Музеј и Библиотека одржала је јуче получасовни штрајк упозерења  због  вишемјесечног кашњења исплата зарада запосленима.

Предсједница Синдикалне организације Љиљана Јаниновић саопштила је да је  одлука о штрајку донијета  због неиспуњења захтјева радника, који се односи  на исплату десет плата и да ће се штрајк наставити уколико надлежни у Општини Улцињ не одговоре запосленима у тој институцији културе.

– Одлука коју смо донијели, нама је тешка јер није први пут да ступамо у штрајк, али надамо се да ће бити задњи и да ће неко имати размијевања за наше проблеме. Послодавац са којим смо стално у контакту није нашао  за схопдно да  нам обезбиједи бар једну зараду у овој години - казала је Јаниновић. 

Према њеним ријечима надлежни су  сваке недјеље  нешто обећавали  а умјесто испуњења обећања формирана је  радна група у Општини, коју је формирао пресједник Општине а на чијим састанцима није било помена о њиховим проблемима.

-  У међувремену смо  сазнали да су запослени у локалној самоуоправи добили три и по мјесечне зараде од јануара. До овог  момента, нико од надлежних  нам се није обратио. Уколико не буде одговора,  радници  су вољни да одмах ступимо у штрајк,  који ће  подразумијевати минимум процеса рада - закључила је Јаниновић. 

У Центру за културу је запослена су   23 стална радника.

Опширније сјутра у штампаном издању Дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 11:54