/ FOTO FACEBOOK SKRINšOT
03/01/2023 u 10:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Rovčanin: Pljevlja sinoć najzagađeniji grad na svijetu, država da hitno reaguje

Potrebno je i da, kako kaže, lokalna uprava uvede svakodnevne i kontinuirane besplatne autobuske linije na relacijama Pljevlja-Vijenac, Pljevlja Rudnica

Pljevlja su sinoć bila najzagađeniji grad na svijetu i takvo stanje je nedopustivo u državi koja je ustavno ekološka, napisao je u objavi na Fejsbuku direktor EPCG Nikola Rovčanin.

Rovčanin podsjeća da je EPCG potpisala ugovor za izvođenje radova na prvoj fazi toplifikacije i taj projekat, kako apeluje, treba intenzivirati.

image
FOTO: RTCG -PODACI SVJETSKOG PROJEKATA KVALITETA VAZDUHA "WAQI.INFO" JUTROS OKO 10 SATI

- Neophodno je da odmah u januaru urgentno Uprava za javne radove raspiše tender za drugu i treću fazu. Da lokalna uprava odmah bez odlaganja krene u izradu projekta sekundarne mreže (dio sredstava je obezbijeđeno budžetom države- poručio je Rovčanin.

Potrebno je i da, kako kaže, lokalna uprava uvede svakodnevne i kontinuirane besplatne autobuske linije na relacijama Pljevlja-Vijenac, Pljevlja Rudnica.

- Da se urgento obezbijede prečišćivači vazduha za javne i zdravstvene ustanove. Da se razmotri mogućnost proboja tunela prema Prijepolju u cilju provjetravanja- zaključio je Rovčanin.

Prema podacima Svjetskog projekata kvaliteta vazduha “WAQI.Info” jutros oko 10 sati Pljevljaci su udusali nezdrav vazduh. Prema tom sajtu nezdrav vazduh je bio jutros i u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:25