Rajko Perović / - TV NK/PRINTSCREEN
26/09/2024 u 16:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) SO Nikšić - odbornik Perović: Uhapsili ste rasvjetu, nakrkali ljude u javna preduzeća

Rajko Perović, odbornik nikšićkog DPS-a upitao je predsjednika Skupštine Nemanju Vukovića da prokomentariše problem rasvjete, obećana nova radna mjesta u fabrikama kao i zapošljavanja u javnim preduzećima.

- Vi jedino šta ste uradili, uhapsilite rasvjetu. Zatvorili i uhapsili. Vi nikog uhapsili niste bez rasvjetu. Potpuno je uhapsili. Zamračili. Stavili na nju cenzuru. O čemu vi pričate? O namještenim tenderima.. mi smo ugradili rasvjetu, pa raspisali tender, pa skupština donijela odluku po završenom poslu, naveo je Perović.

Potom se osvrnuo na Željezaru.

- Šta je ovo? Eno gori, tačno je, otvoreno je, Željezara gori, ne može se vidi, vidite li koja je magla? Od dimnjaka, proizvodi se. Kažu da proizvodi 10.000 tona mjesečno. Radi li restoran? Sad vam kuvar koji ne radi prima 1200 eura, preko činovničkih plata, preko računa za struju građana. Radi li restoran Željezare? Kako može kuvar primati platu? Jeste li to otvorili? Prije ste ga zatvorili, a on prima danas 1200 eura i dalje. Dalje, Metalac radi, to vam je bio spot, ja imam program vašeg koalicijskog partnera, gdje je rekao da će za dva mjeseca biti otvoren -  ne može se proći, koliko radi. Sve cuka u mašine, cuka, cuka, cuka, struja, sve cuka. Radi. Ali niko živi ne otvori, sve kapije zarđale, naveo je Perović u govoru na sjednici SO Nikšić.

Dodao je da je jedino Solar otvoren.

- A gdje su to otvorena radna mjesta? U Elektroprivredi 540 ljudi što se nakrkali. U opštini 300 nakrkali. U javna preduzeća i opštinu, naveo je Perović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 16:59