Protest članova nikšićkog Komiteta Jugoslovenske komunističke partije / Željko Šapurić
24/02/2023 u 14:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Stanišić: Vandali pokušali da oskrnave grob Ljuba Čupića

Okupili smo se ovdje ispred spomenika narodnog heroja Čedomira Ljuba Čupića da osudimo vandalski čin skrnavljenja spomen-kosturnice i petokrake na njoj, kazao je predsjednik Centralnog komiteta JKPCG

Članovi nikšićkog Komiteta Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore (JKPCG) danas su okupljanjem na Trgu slobode javno izrazili ogorčenje zbog skrnavljenja nadgrobne ploče narodnog heroja Čedomira Ljuba Čupića. 

Predsjednik Centralnog komiteta JKPCG Radislav Stanišić kazao je da su vandali pokušali da sa nadgrobne ploče uklone petokraku.

image

Nikšićki komunisti odali počast Ljubu Ćupiću

Željko Šapurić

- Okupili smo se ovdje ispred spomenika narodnog heroja Čedomira Ljuba Čupića da osudimo vandalski čin skrnavljenja spomen-kosturnice i petokrake na njoj. Nije ovo prvi put da mi Komunisti protestujemo zbog skrnavljenja i zloupotrebe simbola NOR-a i socijalističke revolucije, kao i pronalaženja spomen-bista narodnih heroja na smetlištima. To nam je dužnost ili obaveza kao građana, a  ne samo kao Komunista, jer Komunisti su stvorili te borce i heroje, a ne obrnuto - kazao je Stanišić.

Predsednik SO Nikšić Nemanja Vuković za naš portal kazao je da najstrožije osuđuje ovaj čin.

-Najstrožije osuđujem skrnavljenje spomenika narodnog heroja Čedomira Ljuba Čupića I pozivam nadležne organe I Upravu policije Crne Gore da pronađu počinioce I da ih najstrožije kazni. Nikšić je grad koji poštuje lik i vjeru Ljuba Čupića, koji njeguje duh antifašizma i ja sam neko ko će sve učiniti da to tako ostane. Ljubo Čupić je symbol anfifašističkog otpora I ovakkav čin je za svaku osudu – kazao je Vuković. 

Nakon protesta posjetili su grob Ljuba Čupića i položili su cvijeće.

foto i video: Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:57