Spičansko polje / foto: D.S., Dan
08/03/2024 u 09:30 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlasnici otete imovine u Spičanskom polju traže od Vlade da im vrate zemlju

Uzaludna su nastojanja da vlasnici otete imovine u Spičanskom polju vrate svoju imovinu. Bezuspješno traže od Vlade Crne Gore da donese Odluku o povraćaju, na isti način kako je vraćena u ostalim opštinama.

Prema riječima jednog od vlasnika, dr Cvetka Pavlovića, kao četvrta i peta generacija, kojima na ovom području opštine oteta imovina posebno upozoravaju i opominju aktuelnu Vladu Crne Gore i premijera Milojka Spajića.

- Nažalost, Spajić u ovom našem zahtjevu nastavlja po nas štetnu praksu bivšeg premijera Vlade Dritana Abazovića. Odbija da nam vrati oteto, kao najstarije neriješeno političko-pravno pitanje u Crnoj Gori, ignorišući mišljenje predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori čime vrši grubu diskriminaciju građana, selektivno primjenjuje pravo, ugrožava naša vlasnička, egzistencijalna i ljudska prava - kaže on.

Pavlović ističe da se odnosom Vlade i premijera na najgrublji način opstruiše proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

- Ne postoji država članica EU koja će u ovaj savez primiti državu sa takvim posrnućem pravne i ekonomske struke, o čemu već preduzimaju mjere pravni i diplomatski eksperti demokratskih i pravno uređenih država sa tri kontinenta - Evrope, Sjeverne Amerike i Australije - zaključuje Pavlović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:06