Франо Вуксановић / -Драгхан Стојановић
27/01/2022 u 06:12 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуксановић: Стечени услови за наставак радова на изградњи трга, али Управа јавних радова игнорише ургенције

Мишљења смо да се мора наставити с реализацијом пројекта изградње трга и преосталим фазама, и не желимо да вјерујемо да некоме није у интересу да се овај важан пројекат за мјештане ове мјесне заједнице и Општине заврши до краја - каже Вуксановић

У Мјесној заједници Спич - Сутоморе нешто је "запело" око најављене изградње трга након завршетка туристичке сезоне. Предсједник МЗ Франо Вуксановић потврђује да, након више послатих ургенција према Управи јавних радова за расписивање тендера за шта су се стекли сви услови, нису добили ниједан одговор од надлежних из те државне институције.

-Мишљења смо да се мора наставити с реализацијом пројекта изградње трга и преосталим фазама, и не желимо да вјерујемо да некоме није у интересу да се овај важан пројекат за мјештане ове мјесне заједнице и Општине заврши до краја - каже Вуксановић.

Он истиче да се у прошлој години на подручју мјесне заједнице изградило и адаптирало много нових хотела високе категорије, те да су у току радови на такође три велика хотелска ризорта, од којих је један у Чању и два у Сутомору.

-Радиће се и на адаптацији и реконструкцији примарних саобраћајница, док је за реконструкцију централне улице у Сутомору, од Јадранске магистрале до шеталишта, Општина закључила уговор с најбољим понуђачем, и у наредним данима се очекује почетак радова. Успјешно је реализована једна од четири фазе пројекта уређења шеталишта у Сутомору, у дијелу гдје се налазе угоститељске терасе. У сарадњи са Општином и грађанима насеља Ђуричине Воде, асфалтирана је централна улица у том насељу. Асфалтирана је главна улица у Партизанском путу у дужини од 700 метара, и спојена са недавно асфалтираном Рутачком улицом у дужини од 800 метара, што ће знатно утицати на смањене саобраћајних гужви у љетњем периоду у та два велика насеља. Реконструисана је и спортска сала ОШ "Кекец"- истакао је предсједник МЗ.

Када је у питању Чањ, истиче да је завршена изградња препумпне фекалне станице са дијелом канализационе мреже.

-У Чању се такође радило на побољшању снабдијевања електричном енергијом и постављене су двије нове трафостанице, у Маркичићима и у Улици 32. Са ДОО "Водовод и канализација" се радило на побољшању водоводне и канализационе структуре, а на више локација постављени су хидранти. Кад је у питању ДОО "Комуналне дјелатности", радило се на побољшавању и изградњи нове јавне расвјете, као и на промоцији новог начина рјешавања проблема одлагања отпада системом од врата до врата. Радили смо и на уређењу појединих контејнерских локација - истакао је Вуксановић, нагласивши да имају изузетно добру сарадњу са "Водоводом" и "Комуналним дјелатностима", као и с осталим општинским службама.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:22