Пројекат обилазнице постоји од 2001. године / - Д.С/ДАН
24/07/2021 u 11:40 h
Д.С.Д.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За обилазницу око Бара планирано 110 милиона еура

Према ријечима одборника УРА у Скупштини Општине Бар Милоша Шуштера, Бар, односно Црна Гора, има пројектну документацију за обилазницу око града која је урађена 2001. године у складу са генералним планом на нивоу документације која обезбјеђује расписивање тендера

Километарске колоне аутомобила ових дана на прилазу тунелу Созина, посљедица су отежаног протока возила кроз Сутоморе и према Петровцу. Овај проблем би једино могао бити ријешен изградњом обилазнице око Бара.

Према ријечима одборника УРА у Скупштини Општине Бар Милоша Шуштера, Бар, односно Црна Гора, има пројектну документацију за обилазницу око града која је урађена 2001. године у складу са генералним планом на нивоу документације која обезбјеђује расписивање тендера. Предрачунска вриједност те инвестиције је око 110 милиона еура, и то је саставни дио аутопута Бар -Бољаре.

Такође, Општина Бар има у плану још инвестиција као што су базен, затим водоводна и канализациона мрежа, те постројења за пречишћавање отпадних вода за цијело подручје Мркојевића чија је пројектна документација припремљена још 2011. године. Планиран је и пут за Скадар, као и дјечји вртић за који су раније предлагане неке локације, али још увијек није коначно одређена ниједна.

Према ријечима Шуштера документација за Мркојевиће је дошла до нивоа да се може расписати тендер.

- У постојећим условима треба преиспитати одлуку коју смо донијели на брзину да се ти послови уступе Регионалном водоводу. То није природна одлука. Регионални водовод не треба да се бави тим стварима. Мислим да је то одуговлачење рјешавања проблема који је толико велики да угрожава и живљење и туризам на том подрују - каже он и додаје:

- У том смислу предлажем без сујете да се покрене иницијатива из наше локалне власти и позове ако не предсједник владе, а онда министар за капиталне инвестиције, министар финансија, економије... Имамо документацију, приремили  бисмо се адекватно и направили један радни састанак који ће довести до паметних, корисних и дјелотворних закључака- каже Шуштер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:18