Реконструисани објекат затвореног базена у Шкаљарима / -Б.М.
30/10/2021 u 07:30 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Базен за тренинге которских ватерполиста чека употребну дозволу

У базен не смијемо да пустимо никога прије него добијемо употребну дозволу, али када је добијемо, сјутрадан ће наша два ватерполо клуба моћи да започну са тренинзима, саопштио је Владимир Јокић

Ове зиме которски ватерполисти тренираће у затвореном базену "Зоран Џими Гопчевић" у Шкаљарима који је у фази реконструкције био протеклих пет година. Како је најавио предсједник Општине Котор Владимир Јокић, дан након што стигне употребна дозвола, два которска клуба ући ће у базен. Он је казао да су сви грађевински радови завршени и обављен технички пријем.

-Данас идем да се видим са директором Управе за јавне радове (УЈР) Бором Лучићем, којем дугујем велику захвалност због његовог апсолутно посвећеног ангажмана да се објекат заврши. Технички пријем је урађен и документа се сабирају. Разговарао сам са Министарством екологије да, чим ми пошаљемо та документа, они у најбржој процедури издају употребну дозволу. У базен не смијемо да пустимо никога прије него добијемо употребну дозволу, али оног дана када је добијемо, сјутрадан ће наша два ватерполо клуба моћи да започну са тренинзима на базену, саопштио је, између осталог, Јокић гостујући у емисији Радио Котора "Питајте градоначелника".

Санација почела 22. марта 2107. и требала да траје 120 дана

Санација базена почела је 22. марта 2017. године, а било је планирано да се оконча за 120 дана. Прва фаза подразумијевала је конструкциону санацију објекта. Иако је технички рок за завршетак радова друге фазе био мај 2018. године, запело је око тендера, па је бивша Дирекција јавних радова надлежној комисији била упутила захтјев за поништење тендера за избор извођача. Након више од годину паузе, радови су настављени у фебруару 2019. године. Пројектантска процјена радова реконструкције била је 4,5 милиона еура, а пројекат је финансиран из капиталног буџета.

Затворени базен, површине 5.978 м2, отворен је далеке 1984. године.

Он је казао да је примјер докле се стигло са базеном актуелна израда елабората етажне разраде како би у катастар био уписан сваки пословни простор (налазе се у оквиру спортског објекта) како би се за њих могли расписати тендери.

-Дакле, базен је у потпуности спреман и функционалан. Постоји један цијели низ ствари које нису на свом мјесту, али оне нису такве да могу утицати на основну функцију - рекао је он.

Када је ријеч о завршетку спортске дворане у Шкаљарима казао је да је почетни пројекат, који је направљен за овај објекат у изградњи, "такав да се никада не може завршити".

-И ми смо дошли данас у такву позицију да са Управом за јавне радове тражимо урбанистичко-техничке услове за реконструкцију. Дакле, већ је потребна реконструкција и онога што је направљено. То значи да ће бити потребно дјелимично репројектовање односно детаљније пројектовање тога што је спортска сала - казао је Јокић.

Као нонсенс навео је ситуацију да је инвеститор, односно главни носилац пројекта за спортску дворану Ресурсни центар за слух и говор.

-Сала ће имати и проблем са паркингом за посјетиоце, а ријеч је и о прегломазном пројекту за град као што је Котор. У сваком случају немогуће је уклонити и одустати од тога. Новца има, жеље има и то није проблем, поручио је Јокић не желећи да прогнозира рокове за завршетак спортске дворане која је почела да се гради 2010. а требало је да буде завршена 21. маја 2011. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 15:52