ИЈЗ Фото / - ИЈЗ Фото
08/11/2021 u 15:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Забрињавајуће: 418 новопозитивних, преминуло 15 особа-најмлађа имала 25 година

"Молимо вас, имунизујте се, 15 жртава у дану, инспекција хитно да реагује. Грађани Црне Горе који се до данас нијесу вакцинисали не треба да чекају ни сјутрашњи дан да би се имунизовали"

Из Института за јавно здравље након новог пресјека упутили су апел грађанима и надлежнима. Поред тога саопштили су да је регистровано још 15 смртних исхода и 418 новопозитвних на коронавирус.

Апел ИЈЗ:

-Молимо вас, имунизујте се, 15 жртава у дану, инспекција хитно да реагује Грађани Црне Горе који се до данас нијесу вакцинисали не треба да чекају ни сјутрашњи дан да би се имунизовали. Разлог је, ако не и све ситуације до сад, чињеница да је у посљедњих 24 сата преминуло 15 људи. Сви преминули од 1. маја, а који су били млађи од 40 година, укључујући пацијента старог 26 година који је преминуо данас у КЦЦГ, били су невакцинисани. Посебан ризик, у новом таласу Делта соја је гојазност. Министарство здравља је обезбиједило преко милион и двјесто хиљада доза вакцина. Грађани практично могу да бирају којом ће вакцином да се имунизују. Молимо вас још једном да не оклијевате-апелују из ИЈЗ.

Додају: "У исто вријеме, позивамо Управу за инспекцијске послове да хитно приступи бескомпромисној контроли прописаних мјера. Здравство је ту да вас лијечи, да прихвати сваког обољелог грађанина, али нам је нужна хитна и строга контрола примјене епидемиолошких мјера, на чему одувјек инсистирамо".

Новопозитивни: 

- Лабораторије Института за јавно здравље Црне Горе (ИЈЗЦГ), друге јавне и приватне лабораторије које се баве дијагностиком инфекције новог коронавируса су током јучерашњег дана (недјеља, 07.11.2021. године) завршиле анализу и ИЈЗЦГ доставиле резултате за 1 839 узорака на нови коронавирус- саопштили су из ИЈЗ.

Укупно је дијагностиковано 418 новопозитивних  случајева инфекције САРС-КоВ-2.

Удио новопозитивних случајева у укупном броју тестираних за 07.11.2021. године је износио 22.73%.

ТАБЕЛАРНИ ПРИКАЗ НОВОПОЗИТИВНИХ ПО ГРАДОВИМА МОЖЕТЕ ВИДЈЕТИ ОВДЈЕ.

Преминули и опорављени: 

Током јучерашњег дана ИЈЗЦГ је пријављено 15 смртних исхода повезана са САРС-КоВ-2 инфекцијом из следећих општина: Подгорица (7), Никшић (4), Бар (2), Беране (1) и Бијело Поље (1). Међу преминулима најмлађи је имао 25, а најстарији 85 година старости.

Укупан број преминулих повезаних са КОВИД-19 инфекцијом у Црној Гори од почетка пандемије је 2163.

До 15:00 часова пријављен је опоравак код 529 пацијената. 

Тренутно активни: 

Узимајући у обзир све новооткривене случајеве као и број опорављених, укупан број тренутно активних случајева КОВИД-19 у Црној Гори износи 5358.

Од почетка епидемијских дешавања (март 2020. године) укупан број регистрованих случајева инфекције новим корона вирусом у Црној Гори је 148 997.

ТАБЕЛАРНИ ПРИКАЗ ТРЕНУТНО АКТИВНИХ ПО ГРАДОВИМА МОЖЕТЕ ВИДЈЕТИ ОВДЈЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:19