Rođendansko iznenanđenje / foto: Milovan Novović
16/09/2024 u 07:05 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zaposleni i volonteri opštinskog Crvenog krsta posјetili Dom starih: Starost nije prepreka za sreću

Nastavljajući tradiciju obilježavanja važnih datuma u svakodnevnom životu svojih korisnika, zaposleni i volonteri opštinskog Crvenog krsta su posjetili Dom starih i tom prilikom priredili rođendansko iznenađenje za dugogodišnju korisnicu programa pomoć u kući Ljubicu Lalević, koja je odnedavno korisnica Doma starih u Bijelom Polju.

– Povod naše posjete jeste 81. rođendan naše drage baka Ljubice koja je ostavila neizbrisiv trag u životima svih nas koji radimo u Crvenom krstu i koja je dugo godina bila redovni, predani učesnik svih naših aktivnosti. Ovo je samo jedan od načina da joj zahvalimo za sve što je za nas uradila i želimo da se na njen poseban dan osjeća voljeno i poštovano – kazala je socijalna radnica u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje Ivana Bulatović. 

Bulatović navodi i da su ovakve proslave idealna prilika kako bi se pripadnicima treće životne dobi pružila dodatna radost i osjećaj posebnosti jer se na taj način stvaraju lijepe uspomene kako bi oni osjetili svu toplinu društvenog okruženja i uživali u lijepim trenucima koje donosi praznična atmosfera.

Proslava je protekla u prijatnoj i veseloj atmosferi uz mnogo smijeha i zajedničkog druženja, ali i sjećanja na prošle dane uz poneku neizbježnu suzu.

Razmjena znanja iz oblasti fizikalne terapije

U čast obilježavanja Međunarodnog dana fizikalne terapije, u JU Dom starih "Podgorica" organizovan je prvi Simpozijum fizikalne terapije, namijenjen fizioterapeutima koji rade u domovima za stare.

Fizioterapeuti Doma starih iz Bijelog Polja su imali zadovoljstvo da prisustvuju ovom značajnom događaju i aktivno doprinesu diskusiji i razmjeni iskustava.

– Koordinatorka fizikalne terapije našeg doma Svetlana Drašković predstavila je aktivnosti koje sprovodimo u okviru naše ustanove, s posebnim fokusom na primjenu inovativnih metoda fizikalne terapije koje unapređuju zdravlje i dobrobit naših korisnika. Ovom prilikom izražavamo zahvalnost JU Dom starih Podgorica na dobrodošlici i besprekornoj organizaciji simpozijuma i radujemo se budućoj saradnji i novim prilikama za razmjenu znanja i iskustava – kazala je Marijana Smolović, zamjenik direktora Doma za stara lica.

Slavljenica je na organizaciji i rođendanskom iznenađenju zahvalila zaposlenima u opštinskom Crvenom krstu, koje smatra svojom drugom porodicom i istakla da nema riječi da opiše kako se osjeća i šta za nju ovo znači, da će današnji dan pamtiti cijelog života jer je pravo bogatstvo kada imate ovakve ljude pored sebe.

Iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje su poručili i da će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima sa uvjerenjem da svaki dan proveden sa osmijehom doprinosi boljoj i srećnijoj starosti i da je svaki rođendan podsjetnik da je život vrijedan slavlja, da starost nije prepreka za sreću, radost i da je svaka naredna godina prilika za stvaranje novih uspomena.

Bijelo Polje: Škola za osnovno muzičko obrazovanje nakon 63 godine dobila nove prostorije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 07:07