/ - Фото: Д.С (Дан)
18/10/2021 u 16:22 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Затвара се пружни прелаз Бјелиши, саобраћај ће се одвијати преко новог надвожњака

Код пружног прелаза биће постављење бетонске препреке и заштита шина како би се могло приступити изградњи заштитне ограде и постављању сигнализације

Општина Бар и Жељезничка инфраструктура отпочеће радове на затварању пружног прелаза Бјелиши, 26. октобра, у циљу трајног затварања овог путног правца за путнички саобраћај.

Од дана почетка радова овај правац неће бити у функцији и сабраћај ће се одвијати искључиво преко новог надвожњака од Булевара револуције према улици Стара пруга у Бјелишима. Завршетак радова очекује се у року од седам дана , осим у случају неповољних временских услова, што би захтијевало продужетак рока за извођење радова.

Код пружног прелаза биће постављење бетонске препреке и заштита шина како би се могло приступити изградњи заштитне ограде и постављању сигнализације која ће упозоравати на опасност кретања пругом и забрану преласка пруге на овој дионици. Након демонтаже пружног прелаза и постављања потребне заштитне инфраструктуре, бетонске плоче биће уклоњене, чиме ће овај прелаз трајно престати да функционише.

- Општина Бар је у јулу ове године отворила нови надвожњак са приступном саобраћајницом према Бјелишима. Укупна вриједност ове инвестиције из капиталног буџета Општине била је око 2.5 милиона еура. Више пута смо истакли како је значај ове инвестиције вишеструк, али на првом мјесту то је безбједност у саобраћају и укидање пружног прелаза који је, нажалост однио многе животе”, каже се у саопштењу Општине Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:43