Радови у МЗ Бистрица / -Милован Нововић
09/10/2021 u 06:11 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Завршени радови у десет мјесних заједница на подручју општине Бијело Поље

Секретар Секретаријата за стамбено- комуналне послове и саобраћај Душко Ружић је казао да се сваке године из општинског буџета издвоји око 400.000 еура за санацију и унапређење путне мреже

У десетак мјесних заједница на подручју општине Бијело Поље протеклих мјесеци завршени су радови на санацији и унапређењу путне инфраструктуре.Осим редовног одржавања и насипања локалних путних праваца, многе дионице пресвучене су новим асфалтним слојем. Секретар Секретаријата за стамбено- комуналне послове и саобраћај Душко Ружић каже да бјелопољска општина има јако специфичну, разуђену мрежу путева која износи преко 1.140 километара.

- Локални путеви, улице у граду и насељима су у дужини од 360 киломатра,а имамо и 780 километара некатегорисаних путева. Асфалтним застором прекривено је свега 245 километара, док су преостали макадамски путеви- истиче Ружић и додаје да се сваке године из општинског буџета издвоји око 400.000 еура за санацију и унапређење путне мреже. Додаје да су током прољећа и љета санирали путеве у Добракову, Кањама, Сутивану, Кукуљама, Губавчу, Поткрајцима, Његњеву и Расову, а механизација је протекле седмице била у МЗ Бистрица.

- Ради се и на подручју МЗ Липница, а слиједе радови на санацији путних праваца у Вранешкој долини, у мјесним заједницама Затон и Лозна, те према Коритској висоравни- наглашава Ружић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:02