/ -Фото: Пљевља 052, Фејсбук
07/12/2021 u 07:23 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због еколошког инцидента Пљевљаци остали без воде за пиће

Нафтна мрља изазвала хаварију на акумулацији Отиловићи

Служба заштите и спасавања Општине Пљевља у сарадњи са фирмом "Хемосан", користећи њихову опрему и инструкције, извршила је чишћење масне мрље, која је претходних дана изазвала еколошки инцидент на акумулацији Отиловићи чиме је градско подручје остало без воде за пиће.

Први човјек Службе заштите и спасавања Горан Чавић каже да се радило о изливању неког нафтног деривата и то у мањој количини, на самој површини воде језера Отиловићи.

– Користећи опрему одрадили смо добар посао, јер мрље након извршеног посла није било. Иако се није радило о већој количини, били смо у обавези да предузмемо све прописане мјере да би се она уклонила. Такође, уз помоћ рибочувара из Риболовног клуба Липљен, извршили смо чишћење ивице бране и уклонили 12 буради из ранијег периода – казао је Чавић.

Из градског "Водовода" већ раније је саопштено да се вода из градске водоводне мреже може користити само за техничку употребу.

Еколошки инцидент на вјештачкој акумулацији Отиловићи, одакле се Пљевља снабдијевају водом, онемогућио је Пљевљаке да воду користе за пиће. Такво стање ће потрајати док резултати истраживања не покажу да у води нема опасних материја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:39