Са јучерашње акције у Служби трансфузије / -Милован Нововић
13/04/2021 u 12:49 h
М.Н.М.Н.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници меџлиса Исламске зајендице донирали десет јединица крви

Донирајући крв желимо дати свој допринос у борби против пандемије која је захватила свијет, и трудећи се да на тај начин сачувамо животе људи, без обзира на вјерску, националну и етничку припадност – навео је Харис Курћехајић
Поводом наступајућег мјесеца Рамазана меџлис Исламске заједнице Бијело Поље, у сарадњи са Општинском организацијом Црвеног крста и Клубом добровољних давалаца крви, организовао је јуче акцију добровољног давалаштва. Крв је у Служби за трансфузију даривало десет чланова меџлиса, а
предсједник меџлиса Исламске заједнице Бијело Поље Харис Курћехајић казао је да се акција организује у знатно мањем броју због пандемије вируса корона.
– Нажалост, ни наше чланове није заобишла ова болест, тако да нас је данас мање него претходних година. Овом акцијом и личним примјером желимо да покажемо оно што нас је научио наш посланик. Донирајући ову течност која живот значи желимо дати свој допринос у борби против пандемије која је захватила свијет, и трудећи се да на тај начин сачувамо животе људи, без обзира на вјерску, националну и етничку припадност – навео је Курћехајић и свим припадницима исламске вјероисповијести честитао мјесец поста.
Осман Брзаћ други пут је дао крв, а, како је казао, осјећај је лијеп. Присјећа се да је и прошле године у сусрет Рамазану учинио ово хумано дјело, што ће, како наводи, чинити и у наредном периоду.
Координатор Општинске организације Црвеног крста Машан Живковић саопштио је да ће и у наредном периоду наставити да помажу суграђане који су у стању потребе.
– Захваљујем свим даваоцима који су данас донирали крв и позивам све привредне субјекте да слиједе овај примјер, како би заједнички обезбиједили довољне количине крви за несметан рад Опште болнице у нашем граду – поручио је Живковић.
М.Н.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 12:51