Представници Општине у посјети ОШ ”Марко Миљанов” / -Приватна архива
22/04/2021 u 22:35 h
M.Н.M.Н.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Родитељи незадовољни, школа са 800 ученика од 16. марта без гријања

Неколико пута смо се обраћали ресорном министарству захтијевајући да нам пошаљу преостали контигент лож уља, који нијесмо добили, те да све треба да се уради преко Министарства финансија и социјалног старања, каже директорица школе Јасмина Калић
Више родитеља чија дјеца похађају настaву у највећој бјелопољској градској Основној школи „Марко Миљанов”, тврде да већ неколико дана нема гријања у тој васпитно - образовној установи и да дјеца наставу прате у јакнама јер је у учионицам јако хладно, те да се то лоше одражава на њихово здравље.
– Ово је већ постала устаљена традиција и прошлог и овог министарства. Увијек је ОШ „Марко Миљанов” у проблемима кад је у питању гријање. То траје више од деценије. Говорили су да је лоша столарија и неки други разлози, као што је велики број стаклених површина, који иначе нијесу прилагодљиви нашим условима, кад је температура у питању, с обзиром да је више мјесеци зима. Школа, како се поодавно тврдило, која је била донација међународних институција, а слична је изграђена у Подгорици и на Приморју, није могла издржати налет хладних дана–кажу родитељи.
Додају да је протеклих година, након честих проблема са загријавањем, односно хладним учионицама и недостатком лож уља, често долазило до прекида наставе.
Смоловић: Општина ће обезбиједити средства
На иницијативу Савјета родитеља предсједник Општине Бијело Поље Петар Смоловић и потпредсједник општине Нермин Бећировић посјетили су јуче ову образовну установу како би се увјерили у каквим условима раде дјеца и наставници. Смоловић је након састанка казао да ће Општина обезбиједити потребна средства за гријање, не само за ову школу, већ за све школе у Бијелом Пољу, иако је то примарна надлежност ресорног министарства.
– Морамо обезбиједити дјеци елементарне услове за похађање наставе. Чуо сам да још неколико школа из Бијелог Поља има сличних проблема са гријањем, па их позивам да се најприје обрате матичном министарству, а да уколико не добију позитиван одговор, захтјев пошаљу Општини на који ћемо ми реаговати интервентно као данас, у вези са захтјевом Савјета родитеља ОШ „Марко Миљанов” – казао је Смоловић.

– Ми смо од школе добили информацију да су се обраћали министарству просвјете и да је саопштено да потребног горива за гријање нема. Захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом ево изашли су нам данас у сусрет и увјерили се у каквим условима се одвија настава – казала је Снежана Недовић, предсједница Савјета родитеља.
image
Јасмина Калић
-Милован Нововић

Директорица ОШ „Марко Миљанов” Јасмина Калић, потврђује да постоји проблем и да лож уља немају већ данима.
– Гријања нема још од 16. марта, а наставу похађа 800 ученика у двије смјене. У неким од учионица имамо кварцне пећи или гријалице, али то је недовољно да ученици прате наставу на нормалном нивоу. Зато смо се неколико пута обраћали ресорном министарству захтијевајући да нам пошаљу преостали контигент лож уља који нијесмо добили, што би нам било довољно да се у овим хладним данима настава одвија у повољнијим условима– истиче Калић, додајући да су од Министарства просвјете, науке, културе и спорта добили одговор да све треба да се уради преко Министарства финансија и социјалног старања, те да се очекује љепше вријеме па неће бити више потребе за додатним гријањем.
– Иако се у неким медијима појавила вијест да у нашој школи има тридесетак одсто болесних ученика, то није тачно. Наставу, изузев неколико њих који имају здравствених проблема, сви похађају– тврди директорица Калић.
image
ОШ "Марко Миљанов" остала без лож уља
-Милован Нововић

М.Н.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:05