Са јучерашње сједнице Скупштине Престонице / -Престоница Цетиње
22/04/2021 u 22:44 h
Љ.Ч.Љ.Ч.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скупштина Престонице упутиће Влади и Минстарству финсаија ургеницију: Питање зашто је Цетиње ускраћено

Не желим да преjудицирам, али да ли jе могуће да проjекти коjе сте кандидовали не испуњаваjу потребне услове и да због тога ниjесу опредиjељена тражена средства, истакла је Владана Ломпар (УРА)
Скупштина Престонице Цетиње упутиће Влади Црне Горе и Министарству финансиjа ургенциjу за достављање образложења предлога Капиталног буџета Црне Горе за 2021. годину у диjелу коjи се односи на Цетиње, одлучили су одборнички клубови власти и опозициjе коjи су учествовали у раду јучерашњег засиjедања локалног парламента. Сjедницу Скупштине Престонице по хитном поступку иницирао jе градоначелник Александар Кашћелан након обjављивања предлога Капиталног буџета коjим су знатно смањена средства коjа Цетињу припадаjу по основу Закона о Престоници.
– Скупштина Престонице Цетиње, на сjедници одржаноj дана 22. 4. 2021. године, уз сагласност свих клубова одборника коjи су учествовали у раду Скупштине, заузела jе став да се Влади Црне Горе и Министарству финансиjа упути ургенциjа за достављање образложења предлога Капиталног буџета Црне Горе за 2021. годину у диjелу позициjе 15 030 КО1 – Развоjни проjекти Престонице Цетиње коjи су дефинисани Законом о Престоници – наведено jе у заjедничком закључку.
Алексанадр Кашћелан jе у обраћању одборницима навео да би грађани „платили наjвећи цех” уколико би предложени Капитални буџет био усвоjен, те да он представља кршење Закона о Престоници

У ургенциjи се наводи и да jе образложење потребно доставити Скупштини Престонице до 29. априла, када ће бити настављено засиjедање и дониjети одређени закључци. Кашћелан jе у обраћању одборницима навео да би грађани „платили наjвећи цех” уколико би предложени Капитални буџет био усвоjен, те да он представља кршење Закона о Престоници, коjим jе предвиђено издваjање од jедан одсто националног буџета за финансирање Цетиња, од чега се 0,6 одсто опредjељуjе за капиталне издатке, а остатак за текући буџет.
Одборница и чланица Главног одбора ГП УРА Владана Ломпар казала је да ниjе спорно да jе Закон о Престоници на снази од 2017. године и да су средства по том основу редовно добиjана. Али је, како је рекла, суштина како су трошена.
– Суштина проблема су проjекти коjе jе Сенат Престонице предложио као развоjне, а тешко да се могу окарактерисати као такви. Не желим да преjудицирам, али да ли jе могуће да проjекти коjе сте кандидовали не испуњаваjу потребне услове и да због тога ниjесу опредиjељена тражена средства – додала jе jош Ломпар.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:50