Гзим Хајдинга са представником Туристичке уније Косова / -INTERNET
17/04/2021 u 20:56 h
М.К.М.К.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Улцињ туристи најавили долазак 1.маја

Туристичка сезона у Улцињу званично се отвара 1. маја и очекује се долазак туриста, као и групе новинара из медијских кућа са Косова и из Сјеверне Македоније
Директор Туристичке организације Улцињ, Гзим Хајдинага оцијенио је да је промоција туристичке понуде на Косову и у Македонији била успјешна. Према плановима, Улцињ ће бити отворен за туристе, за разлику од прошле године када су границе биле потпуно затворене. Туристичка сезона у Улцињу званично се отвара 1. маја и очекује се долазак туриста, као и групе новинара из медијских кућа са Косова и из Сјеверне Македоније.
Хајдинага, који се недавно вратио након вишедневног обиласка потенцијалног тржишта, казао је за телевизију Теута да је прије него што је кренуо на ово путовање имао радни састанак са низом представника и власника хотела, ресторана, туристичких агенција, власника плажа и аутобуске станице најјужнијег града. Према његовим ријечима, састанак је организован ради детаљнијих консултација прије одласка на Косово и Сјеверну Македонију. У осмодневној посјети, Хајдинага је посјетио готово све градове на Косову и Сјеверној Македонији, где је имао бројне радне састанке, са високим званичницима различитих институција одакле је, како је рекао, добио обећања да ће ове године туристи са Косова и из Македоније посјетити најјужнију општину.
– Једно од достигнућа ове посјете је потписивање споразума о сарадњи између Туристичке организације Улцињ и Туристичке уније Косова, као и израз спремности косовске и црногорске стране да постигну споразум о укидању полиса осигурања за возила која на Косово улазе из Црне Горе и обрнуто, што је био један од захтјева косовске стране. Већина примједби са косовске и македонске стране су дуга чекања на граници, плаћање осигурања и реалне конкурентне цијене на тржишту – казао је Хајдинага.
М.К.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:44