epa11592283 Florian Wirtz of Germany celebrates with teammates after scoring the 3-0 goal during the UEFA Nations League group C soccer match between Germany and Hungary in Duesseldorf, Germany, 07 September 2024. EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF / EPA-EFE-CHRISTOPHER NEUNDORF
11/10/2024 u 10:42 h
Marko MilićevićMarko Milićević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nagelsmanova četa tutnji "Bilinim Poljem"

Silno motivisana Njemačka konačno piše trijumf na strani, dok ujedno produbljuje krizu reprezentacije Bosne i Hercegovine

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, trenutno 75. na FIFA-noj rang listi, svoju kampanju u Ligi A, Uefine Lige Nacija, otvorila je ubjedljivim porazom od Holandije rezultatom 5:2. Nakon tog poraza uslijedio je remi bez golova sa Mađarskom koji je reklo bi se podigao moral ovoj reprezentaciji, naročito zbog činjenice da je konačno došao kraj nizu od sedam poraza u kojem su popularni "zmajevi" primili nevjerovatnih 22 gola. Treba istaći da ni igra kod kuće nije mnogo od pomoći domaćinu, jer reprezentacija Bosne i Hercegovine na poslednjih pet domaćih utakmica ima četiri poraza i samo jedan trijumf nad slabašnim Lihtenštajnom, pa će sasvim opravdano u meč sa Njemačkom Bosanci ući sa ulogom apsolutnog autsajdera.

Silno motivisana Njemačka, trenutno 13. na FIFA-noj rang listi, otvorila je ovaj ciklus Lige Nacija rušenjem Mađarske rezultatom 5:0, da bi zatim u poslednjem meču podijelila bodove sa Holandijom. Gostujuća selekcija će znatno oslabljena stići u Zjenicu, nakon najnovije potvrde izostanka velikih zvijezda u vidu Kaija Haverca, Robina Koha i Džamala Musiale, a sa  već povrijeđenim Manuelom Nojerom i Mark-Andre ter Štegenom. Liga Nacija ostaje turnir na kome četvorostruki pobjednici Svjetskog prvenstva nikada nisu istinski briljirali jer tek treba da dođu do polufinala, a jedan od ključnih razloga jeste veoma slaba igra na strani u ovom takmičenju, o čemu svjedoči samo jedan trijumf na poslednjih devet gostujućih mečeva. Zanimljivo je da su poslednja četiri gostujuća meča ove selekcije okončana neriješenim rezultatom, ali će ekipa Julijana Nagelsmana sa ulogom velikog favorita vjerujemo vrlo lako prekinuti ovaj niz i ostvariti ubjedljivu pobjedu u Zjenici.

Ermedin Demirović predvodi napad domaće selekcije u ovom takmičarskom ciklusu, dok sa druge strane Denis Undav može biti ključan faktor u redovima selekcije Njemačke u ovom meču.

7 - od 10 poslednjih mečeva, selekcija Njemačke riješila je u svoju korist.

NAŠ PREDLOG/2 i tim2 3+

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 10:43