Дритан Абазовић / - Фото: Иван Петровић Ипе
11/07/2021 u 13:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Истражићемо одговорност наших људи или политичара у крвавом распаду Југославије

Моја порука је да се на симболична начин са спуштањем табута сахрани мржња, неправда, раздор и подјеле међу људима, казао је он

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић казао је у Сребреници како је тужно што су међуанродан заједница и политичке елите дозволиле да се овако нешто деси у 20. вијеку.

-Моја порука је да се на симболична начин са спуштањем табута сахрани мржња, неправда, раздор и подјеле међу људима- казао је за N1.

Ове године стигла је бројна делегације из Црне Горе, а Абазовић је казао да је то порука да је Црна Гора пријатељска земља и да је њена политика усмјена ка миру и суочавању с прошлошћу.

-Нисмо ни ми посљедњих деценија исцрпили све ратне злочине нити испитали своју улогу у томе, али долазе неке нове генерације и можда ће оне бити успјешније у томе. Ми нећемо имати никакву рестрикцију да спроводимо закон и истражујемо одговорност неких наших људи или политичара који су учествовали у крвавом распаду бивше Југославије. Данас је била жеља да смо ту и да осудимо не само геноцид у Сребреници него и све злочине и да се солдаришемо с породицама свих жртава бивше Југославије-рекао је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:52