Policija, ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
26/07/2024 u 17:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Advokat porodice Hajrizija: Ako Albanija interveniše, biće jasno gdje se nalazi njegovo tijelo

Gent Đini, advokat porodice Fatona Hajrizija, za kojeg se sumnja da je ubijen od strane srpske policije, izjavio je da će tražiti pomoć Albanije za razjašnjavanje ovog slučaja, prenosi KoSSev.

Đini je ovo izjavio za Euronews Albania, gdje je rekao da će pomoć Albanije biti zatražena kako bi se pregovori sa Srbijom o ovom pitanju vodili na zvaničnom nivou, jer Beograd još uvjek ne priznaje Kosovo, prenosi KoSSev, prenosi N1.rs.

- Slučaj Hajrizi je kompleksno pitanje i došli smo do predloga da se ovim pitanjem bavi i Republika Albanija. Tražićemo da nam Albanija pruži svoje međuvladine i pravne kapacitete kako bismo sa srpskom stranom razgovarali na zvaničnim kanalima i bili jednaki kao država - dodao je on.

Kosovska policija uhapsila pomagača Hajrizija

Takođe je rekao da još uvjek ne zna da li je Faton Hajrizi ubijen, što će, prema njegovim riječima, biti dokazano tek nakon pregleda njegovog tijela.

- Poznato je da nas Srbija ne priznaje kao državu i uvjek upadamo u igre riječi, i igra se sa nacionalnim osjećanjima Albanaca od strane Srba.. Ne znamo da li je Hajrizi ubijen ili ne, jer treba pregledati tijelo. Srbija ne priznaje Kosovo i ne pregovara. Ako Albanija interveniše, biće jasno gdje se nalazi njegovo tijelo -  rekao je Đini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. septembar 2024 13:44