/ ilustracija - FOTO: SHUTTERSTOCK
18/04/2023 u 20:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ambasada Crne Gore u BiH: Molimo javnost da primi naše izvinjenje

Osuđujemo napad na naše goste, poručila je ona

Povodom premlaćivanja bosanskohergovačkih dječaka tokom njihovog boravka u Crnoj Gori, šef Kabineta ministra vanjskih poslova BiH Zlatan Burzić pozvao je danas otpravnicu poslova  Ambasade Crne Gore u Sarajevu Satku Hajdarpašić na razgovor.

Maloljetnici priznali djelo, naveli da povod napada na mladiće iz Sarajeva nije na nacionalnoj osnovi

Burzić je tom prilikom istakao zabrinutost zbog takvih dešavanja uvažavajući prijateljske odnose dvije zemlje. Neprihvatljivim je ocijenio napad na dječake koji su u Crnu Goru otišli sa svojim sportskim klubom kako bi sklapali nova prijateljstva, a umjesto toga su osjetili svu brutalnost maloljetničke delikvencije, piše raport.ba.

Izrazio je očekivanje da će počinioci, iako maloljetni, biti najstrožije kažnjeni. Istakao je zadovoljstvo činjenicom da je policija promtno identificirala i uhapsila počinioce, te izrazio povjerenje u rad pravosudnih organa Crne Gore kako bi se ovaj vandalski čin adekvatno sankcionirao.

Otpravnica poslova  Ambasade Crne Gore u Sarajevu Satka Hajdarpašić istakla je da je cjelokupna crnogorska javnost zgrožena ovim nemilim događajem.

- U svoje ime, uime Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, cjelokupne Vlade Crne Gore, crnogorskog društva, molim bosanskohercegovačku javnost da primi naše izvinjenje. Najoštrije osuđujemo ovakav vid ponašanja prema našim gostima, jer u Crnoj Gori želimo i težimo da se svi osjećaju kao kod kuće”- kazala je, između ostalog, Hajdarpašić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 16:36