Ана Брнабић / - РТС
28/07/2021 u 15:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ана Брнабић: Моја партнерка и мој син највише трпе због мог посла

- Ја сам толико пута била називана глупачом, олошем, шљамом... онда и зато што сам геј, па сам била и „хомо премијерка“, а тако су ме називали политички лидери који данас претендују на највеће државне функције. Било је и језивих позива на силовање – каже Ана Брнабић

Ана Брнабић је прва жена премијер у историји Србије. Она је једна од пет жена на свету које су икада биле на тој позицији. У интервјуу за портал најжена.рс одговарала је и на питање да ли је ико икада довео у питање њено знање и кредибилитет само зато што је жена.

-Тешко ми је да одговорим на то питање, јер не обраћам пажњу на те ствари. Увијек покушавам да донесем најбољу могућу одлуку која је разултат промишљања са мојим кабинетом, Кризним штабом и председником Србије. Ја нисам сујетна, па када ми неко каже да моја идеја није најбоља, увијек желим да чујем и другу или трећу страну, па да онда нађемо најбоље рјешење за нашу земљу. Зато ми је јесте тешко да одговорим да ли је ме је неко некада ниподаштавао само зато што сам жена – рекла је премијерка за „Нај жену“.

Ипак, како каже, оно што је трпјела и трпи још увијек, су тешке увреде које добија само зато што је жена.

-Мислим да су жене у политици на много већем удару од мушкараца. Ја сам толико пута била називана глупачом, олошем, шљамом.. Онда и зато што сам геј, па сам била и „хомо премијерка“, а тако су ме називали политички лидери који данас претендују на највеће државне функције. Било је и језивих позива на силовање – каже Ана Брнабић.

А на све те увреде је, како каже, нажалост временом огуглала.

-Моја функција је таква да ја сваку врсту критике морам да трпим, па се трудим да окренем други образ и наставим да радим свој посао – каже премијерка Ана Брнабић за „Нај жену.

Али, додаје, оно што је страшно је што се кроз такве увреде шаље порука цијелом друштву да је дозвољено овако се обраћати се женама.

-Због тога се трудим и ја, али Српска напредна странка којој припадам, да се изнова и изнова враћамо на ту тему и да кажемо „људи, ово није у реду“. Из овога овога сјутра може да произађе породично насиље. Неко ће мислити да ако је океј да у јавном дијалогу неку жену називате шљамом и глупачом, такође потпуно прихватљиво и у животу.

Од како је постала премијерка, њен живот се промијенио у потпуности. Иако је увијек много радила, ово што данас ради је потпуно другачије од свега до сада и како каже, због свега тога највише трпи њен приватни живот.

-Не стижем довољно времена да проводим са својом партнерком, са својим сином, мајком, братом.. Ријетко стигнем да се квалитетно видим и са пријатељима и то ми све много недостаје. Зато сам бескрајно захвална својој породици што имају много разумијевања за посао којим се бавим. Ипак, указала ми се прилика да урадим нешто за своју земљу коју толико волим. То ми је велика част. Тако да то све ово има своју другу страну медеље и бенефит. Ја сам велики патриота и  и даље се као дијете радујем сваком нашем успјеху и то ми даје енергију да увијек дајем више, каже српска премијерка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:59