/ - PHOTO BY KAT J ON UNSPLASH, ilustracija
21/09/2021 u 11:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Балканска собица": Откривена група на Телеграму у којој се масовно дијеле порнографски снимци малољетника

Поред ове незамисливе гадости, како наводи Курир, у групи "Балканска собица" се налази и снимак сексуалног односа дjечака од око 12, 13 година са тек нешто мало старијом дjевојком

Језива група у којој се свакодневно дијели порнографски материјал са дјецом и малољетницима откривен је на Телеграму, мрежи за дописивање, Blic.rs.

Како се наводи, у групи "Балканска собица", један од чланова поставио је чак и снимак дјетета, старог око пет-шест година, како мастурбира. Ова језива група на Телеграму броји око 2.000 чланова!

-Хоћеш да покажеш ту ка*у, брате?" - поставио је питање мушкарац узнемиреном и збуњеном дјетету, а онда је исти снимак подиjелио у овој језивој групи.   

Поред ове незамисливе гадости, како наводи Курир, у групи "Балканска собица" се налази и снимак сексуалног односа дjечака од око 12, 13 година са тек нешто мало старијом дjевојком.

А неки од чланова поставио је и линк ка Телеграм групи "јang skul porn" на којој се, по свему судећи, искључиво дijели педофилски садржај.

Ова група данас се не може пронаћи на Телеграму, али снимци и скриншотови из ње, круже друштвеним мрежама!

Ово није прва оваква језива група са Телеграма. Подсjетимо, јавност је остала шокирана у марту ове године, када је Сташа Ивковић из Вршца (21) јавно разоткрила њихово дjеловање. У групи "eks Јu balkanska soba", која је бројала преко 36.000 чланова из Србије и окружења, мушкарци су свакодневно слали на стотине експлицитних приватних снимака и фотографија својих бивших цура. Неки од њих распитивали су се како могу да дођу до одређених дјевојака, да ли могу да плате секс са њима, какве су у кревету... Велики дио садржаја била је осветничка порнографија.

Бранко Стаменковић из Тужилаштва за високотехнолошки криминал рекао је за Курир да је јако битна сарадња између грађана и установа које се баве овим питањем.

- Врло озбиљно схватамо сваку информацију, сличну овој, и хитно реагујемо. Најбитније је да се оштећени или они који имају сазнања о неком дјелу, одмах, без одлагања, обрате директно било локалној полицијској станици било тужилаштву за Високотехнолошки криминал. То је на неки начин и њихова морална обавеза. Неопходно је да фотографишу спорну конверзацију и да је, по могућству, не бришу, да бисмо могли да обезбједимо електронске доказе - наводи Стаменковић.

Иначе, друштвена мрежа Телеграм је настала у Русији, а то што није на нашим просторима додатно компликује раскринкавање перверзњака који је користе у Србији.

- Међутим, на основу информација и доказа које прикупимо од наших суграђана можемо покренути поступак међународне правне помоћи да бисмо дошли до даљих информација, зато је и сарадња са грађанима јако важна - закључује Стаменковић.

Подсјетимо, због сумње да је извршио кривично дјело приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију у марту је већ ухапшен Н. С. (25) из Ниша, администратор телеграм групе "Нишлијке".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 02:01