Ана Брнабић / - ртс
11/07/2021 u 10:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Брнабић: У Приштини су идеолошки фанатици који не желе да разговарају

Она је навела да Приштина „прави ужасну ситуацију“ у региону и блокира споразуме, наносећи тиме шету и Албаницима на Косову

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да дијалог са Приштином "никад није био тежи" јер су тамо људи са "нула прагматизма", њих само интересује да признамо ту "такозвану државу Косово", јавља Н1.

-Али ми морамо да будемо за столом, у дијалогу. У Приштини су идеолошки фанатици који не желе да разговарају- рекла је Брнабић за ТВ Прва.

Она је навела да Приштина „прави ужасну ситуацију“ у региону и блокира споразуме, наносећи тиме шету и Албаницима на Косову.

Брнабић је нагласила да су и „представници са Запада“, током више сусрета гдје су се срели са Аљбином Куртијем увјерили да је са њим „немогуће разговарати“.

Како је нагласила, све је више напада на Србе на Косову, који су све „бруталнији“, о чему је Београд скренуо пажњу међународној заједници.

Она се нада да су Срби више безбједни ако је међународној заједници све јасније шта се тачно дешава на Косову и какви су представници Приштине.

-Председник (Србије) Александар Вучић је подвукао црвене линије за нас и поручио – ‘немојте да се играте са тим’. То је тренутак кад Србија мора озбиљно да реагује. Мислим да сви знају које су и нема потребе да их понављам. Зна их НАТО, КФОР, зна међународна заједница-нагласила је Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. septembar 2021 08:11