Ненад Чанак / - фото: Принтскрин
28/07/2021 u 23:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Чанак: Инцков закон сраман, али за нас, коjи живимо на Балкану

Дакле, ко jе против тог закона, таj jе против Деjтонског споразума, казао је Чанак

Лидер Лиге социjалдемократа Воjводине Ненад Чанак изjавио jе у Дану уживо да jе заjеднички живот у региону могућ, али да jе за нормализациjу односа неопходан диjалог. Он jе поводом ситуациjе у БИХ оцијенио да Инцков закон ниjе допринио смиривању ситуациjе, али jе додао да jе Високи представник за БиХ "имао право да га донесе", пише Н1.

– То jе сраман политички потез, али за нас, за нас коjи живимо овде на Балкану. То jе морало да уради официjално Сараjево, и то jе морала да уради официjална Бањалука. И таj ко негира ту одлуку, таj поништава одредбе Деjтонског споразума. Дакле, ко jе против тог закона, таj jе против Деjтонског споразума. Ко jе против Деjтонског споразума, таj jе против постоjања Републике Српске – истакао jе он.

Он jе у претходном периоду ишао , како сам каже „у личном своjству“, не као функционер или лидер странке – у посјету региону.

– Не постоjи могућност за помирењем из jедноставног разлога што се ту нико ниjе свађао. Постоjала jе потреба, и jош увијек живи, да се кроз конфронтациjе поjедини неформални кругови наметну као владаjући унутар националних торова. И зато су моjе посјете региону изазвале толико полемике. Отприлике, шта има он и у ком своjству да разговара са предсједником Македониjе, Црне Горе или премиjером Косова? А одговор jе врло jедноставан, после 30 година бављења политиком, очигледно да ти људи хоће да чуjу моjе мишљење – наводи Чанак.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:30