poplava u BiH / - EPA
07/10/2024 u 08:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Četvrti dan od poplava u BiH: Nastavlja se potraga za nestalima

Posle katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini nastavlja se potraga za nestalima. U poplavama i odronima stradalo je, prema zvaničnim podacima, 20 osoba.

(VIDEO) Dječaku iz Jablanice poginula porodica, nema više nikog svog

U Jablanici je i 36 pripadnika tima za spasavanje i 12 vozila MUP-a Srbije. U danu kada je iz Srbije u Jablanicu stigao spasilački tim u pomoć području poplavljenom području u BIH, pred ponoć je stigla i mehanizacija novopazarskog privrednika Fehima Seleka.

Poginuo bračni par: Spasioci ih pronašli zagrljene

Konvoj kamiona i mašina dug šesto metara biće raspoređen u Konjicu gdje su zabilježena najveća materijalna razaranja i još uvijek veliki broj žitelja odsječen od svijeta, piše RTS.

Šaranović: Crna Gora šalje spasioce i pomoć Bosni i Hercegovini

Na području tog grada u Hercegovačko-neretvanskom kantonu BIH traga se za još četiri nestale osobe, a do sada je pronađena jedna žrtva u porušenoj kući.

Pomoć srpskog privrednika poreklom iz Novog Pazara biće angažovana na rekonstrukciji uništenih puteva, mostova u čemu će se iskoristiti bogato iskustvo u niskogradnji.

Ljudi i mehanizacija praktično su stavljeni na raspolaganje unesrećenima, dok će sve privatne poslove odložiti najmanje dvije nedjelje.

Cetinjski vatrogasci dio tima koji će pružiti pomoć stanovništvu BiH

Četvrti dan od katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini, spasilačke ekipe nastavljaju sa raščišćavanjem terena i potragom za nestalima.

Prema poslednjim informacijama stradalo je 16 osoba. U Jablanici je najteže. MUP Srbije uputio 36 pripadnika tima za spasavanje sa 12 vozila, kao pomoć.

(VIDEO) Apokaliptični snimci iz Jablanice: Poginulo pet osoba, grad pogodili odroni, poplave i zemljotres

Bosna i Hercegovina je aktivirala Mehanizam civilne zaštite Evropske unije, aktivni su i humanitarni brojevi u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniiji. Spasiocima pomažu i mještani.

Bosnu i Hercegovinu su prošle nedelje pogodile velike poplave, u kojim je stradalo najmanje 16 ljudi, dok se nekoliko desetina osoba vodi kao nestalo, a pričinjena je i velika materijalna šteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 08:46