ivica dačić / foto youtube
20/08/2024 u 16:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dačić: Otkriveno ko je prijetio ambasadama Srbije i aerodromu

Prijeteće poruke koje su, putem mejla, dobili Aerodrom Beograd, srpske ambasade i konzulati u Austriji i Njemačkoj, i Beogradski centar za bezbjednosnu politiku, slao je Denis Krasnići iz Švajcarske, čiji su roditelji sa Kosova i Metohije.

To je potvrdio potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, piše B92.

- U vezi sa prijetećim porukama koje su, putem mejla, dobili Aerodrom Beograd, naše ambasade i konzulati u Austriji i Njemačkoj, i Beogradski centar za bezbjednosnu politiku, Ministarstvo unutrašnjih poslova je dobilo zvaničnu informaciju od Njemačke i Švajcarske da je riječ o licu Denisu Krasnićiju (26), iz Švajcarske, čiji su roditelji sa Kosova i Metohije. Lice se trenutno nalazi na Kosovu i Metohiji, i izdat je nalog da se po povratku u Švajcarsku odmah javi u policiju- izjavio je ministar Dačić.

Ambasade Srbije su u dvije velike evropske prijestonice u prethodna 24 sata dobile prijetnje da će biti meta terorističkih napada, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i naveo da po preliminarnim informacijama te prijetnje dolaze iz ekstremnih separatističkih krugova dijela dijaspore sa Kosova i Metohije, odnosno od lica albanske nacionalnosti.

Dačić: Policija prati oko 100 potencijalno opasnih vehabija

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 14:12