Ивица Дачић / - Извор: Косово онлајн
26/02/2024 u 11:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: U Hrvatskoj se sistematski gradi mržnja prema Srbiji i srpskom narodu

On je rekao da i poslije note "Hrvatska i dalje nastavlja da savjetuju Srbiju da se drži prave strane istorije"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da niko nema prava da dijeli lekcije Srbiji kakvu će spoljnu politiku da vodi, odgovarajući na izjavu šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana zbog koje je Beograd uputio protestnu notu ambasadi Hrvatske.

Dačić je rekao da i poslije note "Hrvatska i dalje nastavlja da savjetuju Srbiju da se drži prave strane istorije", prenosi N1.

Dačić je upitao kako neko može da se miješa u spoljnu politiku jedne zemlje i kako može da važi jedan princip međunarodnog prava kad se govori o Rusiji i Ukrajini, a drugi princip kad je riječ o Kosovu.

Dačić je rekao da se u Hrvatskoj "sistematski gradi odnos mržnje prema Srbiji i srpskom narodu".

- Riječ je o stalnoj kampanji. Oni se interesuju za sve što može da izazove političku nestabilnost - rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije ocijenio je da treba biti "praktičan" i da u odnosu dvije zemlje treba utvrditi koji su problemi iz prošlosti, kao i da treba definisati koji su problemi ostali nerešeni i rešavati ih.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je juče protestnu notu ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom, kako su naveli, neprihvatljive izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana.

Šef hrvatske diplomatije je izjavio da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mora da odluči na kojoj će stolici sedjeti, aludirajući na njegove pokušaje da zadrži dobre odnose i sa Rusijom i sa Evropskom unijom.

Dačić je i juče oštro osudio izjavu Grlića Radmana i rekao da niko nema pravo, a ponajmanje Hrvatska, da dijeli lekcije i brutalno se miješa u unutrašnje stvari Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:53