uviđaj na mjestu nestreće, kliniak Rebro, zagreb / PIXSELL - IGOR KRALJ/PIXSELL
21/10/2024 u 21:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Detalji pogibije direktora KBC Zagreb: Požarnim stepenicama htio da skrati put do prodavnice

Profesor Ante Ćorušić, dugogodišnji direktor Kliničkog bolničkog centra Zagreb, poginuo je prepodne nakon što je pao na požarnim stepenicama upravne zgrade Rebra.

Pri padu je udario glavom i ostao na mjestu mrtav. Njegovi saradnici nastojali su da ga reanimiraju, ali nisu uspjeli, piše Večernji list.

Prema nezvaničnim informacijama, profesor Ćorušić požarnim je stepenicama iz svoje kancelarije išao u prodavnicu po cigarete i, pretpostavlja se, tom prilikom pao, okliznuvši se ili zapevši. Požarne stepenice imaju samo metalna gazišta između kojih je prazan prostor, a u te je otvorene međuprostore vrlo lako zapeti nogom i mlađoj i sitnijoj osobi. Zaposleni ipak često koriste te stepenice jer njima skraćuju put iz upravne zgrade do prodavnice.

- Svi skraćuju put tim požarnim stepenicama koje vode do prodavnice u prizemlju, a te su stepenice užasne, s tim rupama u koje noga lako propadne. Ja sam jednom išla tim stepenicama i rekla sam sebi da neću nikad više. Čudim se kako oni iz upravne zgrade stalno idu tim stepenicama - rekla je za Večernji list jedna doktorica iz Rebra.

Međutim, dodaje Večernji list, nesrećni pad sa stepenica samo je mogućnost o kojoj se nagađa. Šta se tačno dogodilo i kako je došlo do tragedije kraj požarnih stepenica na Rebru, pokazaće policijska istraga.

Ćorušićevi saradnici u ponedeljak su bili potreseni tragičnim događajem i niko nije bio raspoložen da daje izjave.

Naknadno su se oglasili saopštenjem u kojem su naveli da je profesor Ćorušić na njih ostavio neizbrisiv trag svojom predanošću, radom, brigom za zaposlene i bolesnike KBC-a Zagreb, kao i doprinosom razvoju KBC-a Zagreb i hrvatskog zdravstva.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 21:43