DRAGAN ĐILAS/ - FOTO: SSP / - DRAGAN ĐILAS/ - FOTO: SSP
19/08/2024 u 08:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đilas: Era Vučića se približava kraju, u protestima treba istrajati

Samo promjena vlasti je garancija da neće biti kopanja litijuma, ali i da će doći do korjenitih promjena u društvu. Nema druge mogućnosti za promjenu vlasti osim pobjede na izborima, kaže Dragan Đilas, predsjednik Stranke slobode i pravde.

On u razgovoru za Nova.rs navodi i da „ulica“ služi za pritisak na vlast, da se natjeraju da prihvate neke stvari i učine ustupke.

- Na ulici se vlast ne mijenja. Posebno ne vlast koja ima ogromnu silu kroz svoju policiju, svoje kriminalce batinaše i huligane, koja ima neograničena finansijska sredstva i koja kontroliše 80% medija, odnosno informacija. Da bi protesti bili uspješni u njima se mora istrajati. Ne može se posle trećeg reći – evo već treći put šetamo i ništa. U Tel Avivu je 100.000 ljudi svake subote bilo na ulici više od godinu dana protiveći se promjenama nadležnosti Ustavnog suda. I na kraju su pobijedili- kazao je Đilas.

On je rekao da stranka na čijem je čelu zahtijeva da u radnu grupu oko promjena izbornih uslova uđu predstavnici misije ODIHR-a i predstavnici Evropskog parlamenta.
- Bez njih nikakvih promjena niti primjene preporuka ODIHR-a neće biti- rekoa je on.

Protesti u više gradova Srbije protiv iskopavanja litijuma: "Dok dišemo, borićemo se za naše vode, vazduh, zemlju"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 03:10