Милорад Додик / ФОТО: РТРС
07/07/2021 u 15:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик амбасадорима РС: Не спуштајте заставе на пола копља 11. јула

Упорно политизовање ратних дешавања у Сребреници не води ка помирењу, каже српски члан предсједништва БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик затражио је од амбасадора из Републике Српске да не поступе по најављеној инструкцији да се дана 11. јула, заставе на зградама дипломатских представништава спусте на пола копља.

Он је нагласио да упорно политизовање ратних дешавања у Сребреници, и још упорније негирање ратних злочина почињених од Бошњака и осталих над Србима у току грађанског рата 1992-1995, не води ка помирењу и суживоту народа у БиХ, саопштено је из Kабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

– Оваква упорна, нетолерантна и хушкачка пракса бошњачких политичара дезавуише домаћу и страну јавност, а именована лица, државне службенике и запосленике из реда српског народа у заједничким институцијама БиХ, ставља у положај перманентне дискриминације и условљавања- указао је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ.

Додик је нагласио да ова инструкција за амбасадоре из Републике Српске остаје на снази до даљег и примјењује се и на све евентуалне инструкције МИП које се односе на било који сегмент једностраног и једностраначког наметања обиљежавања 11. јула.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:07