Фото: Архива / -Фото: Архива
10/12/2021 u 10:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Американци су убјеђивали Жељку да ме откачи, али она је озбиљна жена

Српски члан предсјендиштва БиХ демантовао наводе појединих медија у Црној Гори

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик казао је да су током протекле посјете САД предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић „наговарали“ да преузме мјесто лидера његове партије СНСД-е.

Додик је у интервјуу за АТВ казао да је то учинио специјални изасланик САД за западни Балкан Габријел Ескобар.

Додик је демантовао наводе појединих медија у Црној Гори да је то урадио некадашњи амерички изасланик за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел, називајући их шпекулантима. 

За Гренела је рекао да зна да је то неки "Трампов човјек". 

- Рекли су јој "Добро би било да откачиш Додика", а она је њима рекла "Видите ли ви да сам ја озбиљна жена", казао је Додик. 

Медији су писали да је у сву причу био умијешан и предсједник Србије Александар Вучић који је, по писању и тврдњи медија, нудио Гренелу да помогне Додиков политички пад. 

- Гренел више није важан у америчкој политици. То је урађено како би се одржала тема и направила дискусија у оквиру СНСД. Kада се вратила из САД Жељка ми је рекла да су је убеђивали да прихвати да буде предсједник СНСД-а. Жељку добро знам, ријеч је о особи која је са становишта онога како се залаже за Републику Српску једна од најважнијих у нашој новијој политичкој историји. Ми смо најближи сарадници. Као тандем годинама смо учинили многе добре послове за српски народ и Српску- закључио је Додик. 

Додик је казао да је Цвијановић једна од најважнијих личности у новијој политичкој историји и да је поносан на њен приступ, енергију и емоцију којима брани интересе Српске.

- Увијек сам био поносан на њен приступ, енергију и емоцију којом је бранила наше интересе када смо заједно били у Бриселу, САД и на бројним конференцијама. Жељка је човјек којем бих сада повјерио да води Српску и да за 10 година дођем и знам да ће у међувремену учинити све најбоље за Републику Српску - поручио је Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 10:43