Додик  / Фото: Срна
19/08/2021 u 21:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик ће бити саслушан због негирања геноцида: Ми Срби нисмо поданици

Мислим да сам човјек против ког има највише кривичних пријава, каже српски члан Предсједништва БиХ

Тужилаштво БиХ позвало је члана Предсједништва Босне и Херцеговине и предсједника СНСД-а Милорада Додика на саслушање и то због негирања геноцида у Сребреници.

Ову информацију је потврдио сам Додик током данашње посјете Мостару.

- Сви имају право на то. Мислим да сам човјек против којег има највише кривичних пријава. Сваки дан нешто стиже. Видим да је из Тужилаштва Босне и Херцеговине данас пристигло да ме саслушају о наводном негирању геноцида. Ми једноставно не желимо имати странце који намећу законе, без обзира какви су садржаји закона. Очигледно је да се ми у Босни и Херцеговини никада нећемо договорити око тога. Ми Срби нисмо поданици и не желимо да имамо странце који ће о томе одлучивати- навео је Додик. 

Подсјећамо, бивши високи представник Валентин Инцко је 23. јула, пред завршетак мандата, наметнуо законску забрану негирања геноцида у Сребреници.

На исти дан су из Тужилаштва Босне и Херцеговине саопштили да ће формирати предмете против свих оних који ће кршити овај закон.

За политичке странке из Републике Српске овај закон је неприхватљив, а управо је Додик међу најгласнијим политичарима из овог ентитета који годинама негира геноцид у Сребреници.

С обзиром на то да им је овај закон неприхватљив те да је он последица одлуке високог представника, странке из Републике Српске су се одлучиле на бојкот рада државних институција Босне и Херцеговине.

Народна скупштина Републике Српске је одбила Инцкову одлуку и одлучила да законски забрани називање овог ентитета геноцидним.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 22:52