Милорад Додик / - ФОТО: РТРС
12/09/2021 u 10:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Комшић ниjе преболио Ђукановићев пад с власти

Подсјећамо Комшић jе претходно, коментаришући сусрет митрополита Jоаникиjа и српског члана Предсjедништва БиХ, изjавио да Додик узима "активно учешће у проjекту коjи има за циљ прекраjање граница и дестабилизациjу циjеле региjе"

Српски члан Предсjедништва БиХ Милорад Додик изjавио jе да члан Предсjедништва БиХ Жељко Комшић jош ниjе преболио пад Мила Ђукановића са власти и да то потврђуjе Комшићев напад на Српску православну цркву (СПЦ) коjу, како наводи Додик, и он и Ђукановић виде као кривца за губитак власти ДПС-а.

– Комшићу, на примjер, ниjе пало на памет да се запита да ли jе велика хришћанска побуна коjа се десила у Црноj Гори, резултат дискириминациjе и угрожавања основних људских и вjерских права од режима Мила Ђукановића и то над наjброjниjом вjерском заjедницом у држави – казао jе Додик за новинску агенциjу Срна, јавља портал РТЦГ.

Коментаришући Комшићеве оптужбе да он (Додик) узима активно учеће у проjекту коjи има за циљ прекраjање граница и дестабилизациjу циjеле региjе, српски члан Предсjедништва БиХ jе рекао да jе "индикативно да само у седам дана имамо нападе на СПЦ, прво од (Лидера СДА) Бакира Изетбеговића, а сада и од Жељка Комшића".

– Све личи на негдjе добро изрежирану представу у коjоj су ова двоjица добили епизодне улоге, коjе би требало да сугеришу да jе СПЦ извор нестабилности на овом подручjу, а онда да ту тезу продаjу међународним центрима моћи – оциjенио jе Додик.

Подсjећамо, Комшић jе претходно, коментаришући сусрет митрополита црногорско-приморског Jоаникиjа и српског члана Предсjедништва БиХ, изjавио да Додик узима "активно учешће у проjекту коjи има за циљ прекраjање граница и дестабилизациjу циjеле региjе".

– Активности коjе СПЦ проводи у Црноj Гори имаjу политички карактер, отуда и подршка томе. Већ кроз одређене наjаве видимо намjеру да се такве активности пребаце и у БиХ, што нимало не изненађуjе и било jе потпуно очекивано – рекао jе Комшић за РТЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:37