Милорад Додик / - SCREENSHOT
12/06/2021 u 10:15 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Додик: Ми нећемо ратовати, али се хоћемо бранити

Он је истакао да независност Републике Српске не би довела до рата, а они који немају другог аргумента говоре да би.

Педсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да између Републике Српске и Федерације БиХ постоји ентитетска граница, коју српска страна нема намјеру да помјера, већ да је ојача.

Додик је рекао да није спреман да жртвује мир зарад осамостаљења Републике Српске, али је указао да мора постојати свијест о неуспјеху БиХ.

- Ми нећемо ратовати, али се хоћемо бранити... Нит сам ја ратни човјек, нити би то ишта ријешило. Између Републике Српске и ФБиХ постоји граница, која се зове ентитетска. Она није упитна што се нас тиче, ми немамо намјеру да је помјерамо, скраћујемо, повећавамо, али имамо намјеру да је ојачамо и једног дана ћемо то и урадити - рекао је Додик за "Еуро њуз".

Он је истакао да независност Републике Српске не би довела до рата, а они који немају другог аргумента говоре да би.

У БиХ је, сматра Додик, проблем историја, однос међу народима, што не може да се направи грађански уређена држава због свега што се дешавало у прошлости.

Он је напоменуо да Српска није против изворног Дејтона, да врати позиције које су у Дејтону договорене и да БиХ као заједничка државна заједница егзистира, али је неприхватљива с оваквим скрављењем Дејтонског споразума и устава.

Izdvojeno

22. jul 2021 22:40