Милорад Додик / - ФОТО: РТРС
05/07/2021 u 17:03 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Република Српска спремна на договор у оквирима БиХ

Истакао је да се Српска неће укључивати у дебату око тога како ће се бирати чланови у ФБиХ

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да Република Српска спремна да се договора у оквирима БиХ о свим аранжманима који су неопходни, преноси Nova S.

„Хрвати су послали поруку да су спремни да разговарају, неки Бошњаци не желе. Они чекају међународне посреднике, у нади да ће они нешто донети и бити само на једној страни. Наравно то се не дешава и неће се десити“, поручио је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву, после сусрета са званичницима САД и ЕУ, Метју Палмером и Ангелином Ајнхортст Основ посете Палмера и Ајнхорстове било је питање изборних реформи у БиХ, рекако је Додик.

-После дуго година радећи овде гдје радим, мислим да Српска треба изаћи са новом иницијативом, а то је да се утврди и да предложимо да се на директним изборима бира у једној личности предсједник Републике Српске и члан Предсједништва БиХ из Српске. То би доприњело функционалности-рекао је Додик.

Истакао је да се Српска неће укључивати у дебату око тога како ће се бирати чланови у ФБиХ.

-Када видимо да постоји договор о томе, ми ћемо га подржати- рекао је Додик и истакао да је прича о „асиметрији“ измишљена.

Ако, указао је, нема договора о избору чланова Предсједништва, неће бити ни измјене Устава и Изборног закона,  јавили су бањалучки медији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:35