/ - Милорад Додик
28/07/2021 u 21:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик се данас сам приjавио Тужилаштву БиХ

С обзиром на посљедња дешавања и околности претпоставка jе да се приjавио због негирања геноцида, а из Тужилаштва БиХ ова информациjа jош ниjе потврђена

Члан Предсjедништва Босне и Херцеговине Милорад Додик данас се сам приjавио Тужилаштву БиХ.

Додик jе потврдио да jе то урадио сам, како је рекао, да тако растерети Бошњаке коjи би могли бити изложени притиску и захтjевима своjих политичких вођа да против њега поднесу кривичну приjаву, сазнаjе СРНА, преноси портал Кликс.

– Да не би било прегриjаних емоциjа и ниских страсти из сараjевске загушљиве политичке кухиње у коjоj се према Србима свакодневно производи мржња, одлучио сам да се сам приjавим – поjаснио jе Додик.

С обзиром на посљедња дешавања и околности претпоставка jе да се приjавио због негирања геноцида, а из Тужилаштва БиХ ова информациjа jош ниjе потврђена.

Осим тога, он jе данас гостовао на АТВ приликом чега jе рекао да ће полициjа Републике Српске штитити грађане из овог ентитета уколико би нека државна полициjска агенциjа жељела да их ухапси због негирања геноцида, а након што су на снагу ступиле измjене Кривичног закона БиХ коjима jе забрањено и кажњиво негирање геноцида и других разних злочина на простору БиХ.

Он jе jош позвао све Србе у Државноj агенциjи за истраге и заштиту да не поступаjу по налозима Тужилаштва БиХ у вези са овим законом, а предложит ће НСРС да одбаци дjеловање државног суда и тужилаштва на простору Републике Српске.

– Захтjевам од директора Сипе да не поступа по тим налозима и да не поступа ниjедан Србин. Вjеруjем да ће и Хрвати прихватити да не поступаjу по таквим стварима, jер ће се тако нешто и њима десити убрзо – рекао jе Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:02