Додик  / Фото: SPUTNIK/Лола Ђорђевић
20/09/2021 u 17:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Додик: У Јарињу су подвале на дјелу, све смо то преживјели у РС

Па опет међународни фактор није успио да интегрише државу БиХ, тврди српски члан предсједништва БиХ

Српски члан Предсjедништва БиХ Милорад Додик изјавио је да међународни фактор ништа није учинио да се спроведу одлуке Бриселског споразума о формирању заједница српских општина на Косову и Метохији.

Додик је истакао да су „подвале у Јарињу договорене са неким представницима међународне заједнице“, преноси Срна.

- Потписан је Бриселски споразум који се тамо не поштује. Говорим то у контексту паралеле између те ситуације и ове овдjе у БиХ. Они хоће да направе Косово као независну државу, охрабрују Албанце да то учине и сада је у фази управо ово што говорим - рекао је Додик.

Према његовим ријечима, Албанцима се говори да узму шта им одговора из тог споразума, а „ко пита Србе и њихову заједницу општина на том простору“.

- Ми смо то све овде преживjели, почев од таблица. Па опет нису успјели да интегришу државу БиХ - поручио је Додик.

Велики број незадовољних грађана блокирао је административни прелаз Јариње на путу Лепосавић-Рашка из оба смјера због одлуке Приштине да не дозволи улазак на Косово и Метохију возилима са регистарским ознакама градова из централне Србије.

Претходно су специјалне јединице полиције самопроглашеног Косова Росу распоређене на административним прелазима са централном Србијом - Јарињу и Брњаку.

Приштина је донијела одлуку да возила са таблицама из централне Србије морају да имају привремене регистрације такозваног Косова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

22. oktobar 2021 15:33